29 Σεπ 2015

Συνέλαβαν τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο για το σκάνδαλο με τις μίζες στην προμήθεια των AΣΕΠΕ EMP-145 ERIEYE

Μαζί του συνέλαβαν και τον απόστρατο αξιωματικό και αντιπρόσωπο της saab Χρήστο Τούμπα
Σύμφωνα με πληροφορίες συνέλαβαν τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο για την υπόθεση του σκανδάλου......... της προμήθειας των αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου EMP-145 Erieye.
 
Μαζί του συνελήφθη και ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και αντιπρόσωπος της SAAB, Χρηστος Τούμπας, ο οποίος έχει παραδχθεί οτι δψροδόκησε τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Α.Κάντα.
 
Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος στο σπίτι του στη Φιλοθέη λίγο μετά τις 22:00 για εμπλοκή του σε υπόθεση μίζας σε εξοπλιστικά προγράμματα.
 
Η σύλληψη έγινε μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη και τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας για τη σύμβαση που συνήψε η χώρα μας για το εξοπλιστικό σύστημα.
 
Το κόστος της αγοράς έφτασε τα 508,5 εκατ. ευρώ (124 δισ. δραχμές τότε).
 
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω offshore σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.
 
Το ένταλμα εξεδόθη το μεσημέρι της Δευτέρας.
 
Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ericsson για την επίμαχη σύμβαση.
 
Στο διαγωνισμό της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξήχθη το 1998, υπήρξαν τρεις υποψηφιότητες.
Το E-2C Hawkeye 2000, που αποτελούσε την πλέον αναβαθμισμένη έκδοση του αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης του Ναυτικού των ΗΠΑ, το C-130J-30 AEW με ηλεκτρονικά συστήματα ίδια με του Hawkeye 2000, αλλά με καλύτερες επιδόσεις στην εμβέλεια και στην αυτονομία του αεροσκάφους- φορέα, και τέλος το EMB-145H Erieye, που ήταν και ο νικητής του διαγωνισμού.
Η κοινοπραξία που κέρδισε το διαγωνισμό για το σύστημα ΑΣΕΠΕ, περιλάμβανε τις ακόλουθες εταιρείες: την EMBRAER (Βραζιλία) που συμμετείχε με το αεροσκάφος ΕΜΒ-145H, την Ericsson (Σουηδία) που πρόσφερε το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης Erieye και την εταιρεία Thomson-CSF (σήμερα Thales) που συμμετείχε στα ηλεκτρονικά του αεροσκάφους.
Πηγή: pronews.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...