29 Σεπ 2015

Καρφώματα και κόντρες στην κούρσα της ΝΔ

Αυξάνεται ο αριθμός των υποψηφίων αλλά και η εσωκομματική ένταση
Σε αγώνα για γερά νεύρα εξελίσσεται η κούρσα διαδοχής στη Ν.Δ., με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συνεχίζει να κλίνει προς το «όχι», αν δεν διασφαλίσει.......
ότι σε περίπτωση που εκλεγεί δεν θα τελεί υπό την ηγεμονία κανενός «κονκλάβιου» και πως θα μπορεί να προχωρήσει στις «επαναστατικές και ριζικές αλλαγές» στην παράταξη που έχει στο μυαλό του.

Και ενώ η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συνεδρίασε χθες υπό τον πρόεδρό της Ανδρέα Παπαμιμίκο για να αποφασιστούν διαδικαστικά ζητήματα, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αλλά και του κ. Μητσοτάκη έστρεφαν τα πυρά τους στο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, τον οποίο κατηγορούν ότι λειτουργεί αντιθεσμικά, στηρίζοντας, όπως καταγγέλλουν, την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα.

Το παζλ των υποψηφιοτήτων πάντως φαίνεται σύνθετο, καθώς χθες το απόγευμα ο Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω Διαδικτύου την υποψηφιότητά του, λέγοντας: «Θέτω τον εαυτό μου και την πορεία μου στην πολιτική στην κρίση των στελεχών, των ψηφοφόρων και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας». Η κίνηση αυτή έχει άλλη μια ερμηνεία για τα γαλάζια στελέχη: Οτι δεν θα είναι υποψήφιος ο Μάκης Βορίδης, καθώς ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει πως στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας του βουλευτή Αττικής, ο ίδιος δεν θα έθετε υποψηφιότητα και θα τον υποστήριζε.

Στο κλίμα αυτό, σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Βασίλης Κικίλιας.

Η απόφαση Μεϊμαράκη
«Επειδή με ρωτάτε τι θα κάνω, δεν έχω αλλάξει γνώμη και σας λέω ότι κλίνω προς το όχι», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στους πολιτικούς συντάκτες στη Συγγρού, όταν ζήτησαν να μάθουν τις προθέσεις του. «Η απόφαση είναι δική μου, θα την ανακοινώσω όποτε κρίνω, σέβομαι τη γνώμη όλων, συζητώ με όλους, αλλά δεν θα μου επιβάλλει κανείς και καμία τι θα κάνω και η απόφασή μου δεν θα είναι προϊόν οποιασδήποτε συνεννόησης παρασκηνιακής», δήλωσε χαρακτηριστικά.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...