28 Σεπ 2015

Κουρουμπλής: Προαναγγέλλει επιτροπή για τον Καλλικράτη & νέο θεσμικό πλαίσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, προανήγγειλε την συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη, ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΔΤ, ενώ.....
απέφυγε να σχολιάσει, την εξαίρεση των μαθητών από τα θρησκευτικά, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο.

Σημείωσε ότι η σχέση με την εκκλησία πρέπει να μείνει σε ένα υγιές πεδίο αμοιβαίας κατανόησης, υπογραμμίζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να εξαγγέλλονται με συνεννόηση και συζήτηση.

Επιτροπή για τον Καλλικράτη
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως ανοίγουν θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και προανήγγειλε την συγκρότηση επιτροπής για τον Καλλικράτη προκειμένου να συζητήσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του θεσμού.

Την Τετάρτη, θα έχει συνάντηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να έχει μια καλύτερη πληροφόρηση από τους ανθρώπους που ζουν το πρόβλημα.

Ταυτότητες: Δείτε τι αλλάζει...
Δήλωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες για την ενοποίηση ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αριθμού αστυνομικής ταυτότητας ώστε να παταχθεί η γραφειοκρατία. Ανέφερε επίσης πως σημαντικό είναι και ο διοικητικός κώδικας καθώς πολλές φορές πρόστιμα δεν εισπράττονται.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...