28 Σεπ 2015

5 τρόποι για να αντιμετωπίζεις τους εκνευριστικούς

Από την ψυχίατρο και συγγραφέα του βιβλίου Emotional Freedom, Judith Orloff, M.D. 
Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να εκνευριστείς καθημερινά και πολλοί άνθρωποι που μπορούν να σε βγάλουν από το κλασικό DVF wrap dress σου.
Ακολούθησε μερικά απλά tips για να είσαι πάντα cool.
...

1.
Διαχρονική και αξεπέραστη συνταγή που πιάνει πάντα: όταν νιώθεις νευριασμένη πριν μιλήσεις ή αντιδράσεις πάρε μερικές βαθιές αναπνοές. Αν η κατάσταση είναι πιο σοβαρή μέτρα και μέχρι το 50/100/150 ανάλογα με το βαθμό εκνευρισμού.

2. Επικεντρώσου στο συγκεκριμένο θέμα που σε ενόχλησε και στο πως αυτό σε κάνει εσένα να αισθάνεσαι και απόφυγε τις προσωπικές επιθέσεις για τη γενική συμπεριφορά ή το χαρακτήρα του άλλου. π.χ. “με ενοχλεί όταν υπόσχεσαι ότι θα κάνεις κάτι και δεν το κάνεις.” Μην απειλείς και μην προσβάλλεις τον άλλον, το μόνο θα κερδίσεις είναι να τον εξαγριώσεις και να εκνευριστείς και εσύ περισσότερο. 

3. Είναι ένδειξη σεβασμού το να ακούς τον άλλον χωρίς να αντιδράς ή να τον διακόπτεις ακόμα και όταν διαφωνείς μαζί του. Απόφυγε τον επιτακτικό ή ειρωνικό τόνο στη φωνή σου και προσπάθησε να μην αγανακτείς και να μην κρίνεις. Όλα τα παραπάνω πρέπει να τα δείχνεις και με τη γλώσσα του σώματός σου. 

4. Ανίχνευσε τα αισθήματα πίσω από τις λέξεις. Εάν μπεις στον κόπο να σκεφτείς τα κίνητρα του άλλου θα είναι πολύ πιο εύκολο να είσαι υπομονετική. Προσπάθησε λοιπόν να καταλάβεις αν κάποιος νιώθει ανασφαλής ή φοβισμένος γιατί αυτός μπορεί να είναι ο πραγματικός λόγος της συμπεριφοράς του.

5. Αντίδρασε με νηφαλιότητα και συμπάθεια. Έτσι αποτρέπεις την αμυντική στάση του άλλου ώστε να είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσει και το δικό του φταίξιμο. Όταν κάποιος είναι εκνευρισμένος μίλησέ του ψύχραιμα π.χ. “θα το εκτιμούσα αν δε μου φώναζες ακόμα και όταν σε απογοητεύω.” Αν ο άλλος ανταποκριθεί αναγνωρισέ το ευχαριστώντας τον. Αν όχι, ε τότε μην περιμένεις πολλά.

Πηγή : missbloom.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...