25 Σεπ 2015

"Εμβληματικές μεταρρυθμίσεις" σε Υγεία, Παιδεία και Έρευνα προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας (Video)

"Εμβληματικές μεταρρυθμίσεις" σε Υγεία, Παιδεία και Έρευνα προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.......
«Στην υγεία πρέπει να προχωρήσουμε οργανωμένα και γρήγορα ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια αναβάθμισης του εθνικού συστήματος υγείας και πρέπει να βάλουμε ως μεγάλο στόχο τη δημιουργία ενός εθνικού συστήματος πρόνοιας και πρωτοβάθμιας φροντίδας που μπορεί να αποτελέσει μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας, μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία» είπε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας κυβέρνησης.

«Αντιστοίχως εμβληματική πρέπει να είναι και η παρέμβαση μας στα ζητήματα της παιδείας και της έρευνας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ενώ χαρακτήρισε πρώτιστη ανάγκη «να αναβαθμίσουμε την ερευνητική κουλτούρα αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό μας και να αφήσουμε το στίγμα με μια μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που θα αντιμετωπίζει παθογένειας και δυσλειτουργίες».

«Μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει με τα έργα του» ήταν το μήνυμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους υπουργούς της κυβέρνησής του. "Η εντολή που λάβαμε περιορίζεται σε δύο λέξεις: σκληρή δουλειά" για να αποκαταστήσουμε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού και σε 4 χρόνια από σήμερα να έχουμε καταφέρει μια άλλη Ελλάδα που θα έχει φύγει από την επιτροπεία των δανειστών.

Ο πρωθυπουργός έθεσε τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης για γρήγορη υλοποίηση των συμφωνηθέντων προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μάχη θα δωθεί στα ανοικτά ζητήματα που έμεναν ακριβώς για αυτό το λόγο «ανοικτά». Επίσης μίλησε στα ισοδύναμα μέτρα που αναζητούνται για να μην εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Έθεσε το χρονικό περιορισμό που δεν υπάρχει. Πρώτο νομοσχέδιο οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, ενώ αναφερόμενος στο προσφυγικό τόνισε ότι η ανθρωπιά δεν είναι ουτοπία αλλά μπορεί να γίνει πράξη.

«Δεν είστε μόνιμοι και κανείς δεν είναι μόνιμος. Κι εσείς καλείστε να ανταποκριθείτε στην ευθύνη. Οποιαδήποτε άλλο στάση δεν θα γίνεται αποδεκτή. Δεν έχετε χρόνο, δεν πρέπει να λειτουργήσετε έχοντας στο μυαλό σας ότι έχει ο Θεός» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη της νέας κυβέρνησης, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, και τους κάλεσε να μη στελεχώνουν τις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές, γιατί η δουλειά τους, όπως είπε, είναι στα υπουργεία για το καλό του ελληνικού λαού. Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι ο καθένας θα κριθεί από το έργο που θα παράγει.

Τέλος επεσήμανε στους υπουργούς ότι "θα κριθούμε όλοι για την αποτελεσματικότητά μας" και συνέστησε στους υπουργούς τον περιορισμό των τηλεοπτικών εμφανίσεων τους. Επιπλέον τόνισε στους υπουργούς ότι «δεν είστε μόνιμοι στα υπουργεία» «σας επέλεξε ο ελληνικός λαός» πρέπει να αποδείξετε το έργο και την αποτελεσματικότητά σας. "Σας επέλεξα για υπουργούς όχι για να στελεχώνετε τις πρωινές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών. Δουλειά των υπουργών δεν είναι οι τηλεοπτικές εμφανίσεις αλλά η δουλειά των υπουργών είναι τα υπουργεία." 

Ο πρωθυπουργός υπέδειξε ότι θα υπάρξουν τρεις βασικοί κύκλοι συντονισμού του κυβερνητικού σχήματος: 
α) οικονομικός, 
β) κοινωνικής πολιτικής, 
γ) ΚΥΣΕΑ για χάραξη στρατηγικής.
Επιπλέον ένα ολιγομελές σχήμα που θα επιλύει τυχόν δυσκολίες που θα προκύψουν.
Πηγή: avgi.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...