26 Σεπ 2015

Ψαλίδι 50% στα επιτόκια κόκκινων καρτών

Γενναίες ρυθμίσεις από τις τράπεζες για δύο εκατ. Πιστωτικές
Στο 50% ρίχνουν τα επιτόκια στις «κόκκινες» πιστωτικές κάρτες οι τράπεζες και παράλληλα προσφέρουν περισσότερες και μικρότερες δόσεις.......
μέσα από σειρά ρυθμίσεων με στόχο να διευθετηθούν καθυστερούμενες οφειλές άνω των 7 δισ. ευρώ.

Μάλιστα πλέον οι "κόκκινες" πιστωτικές ρυθμίζονται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί η μετατροπή της οφειλής σε δάνειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το " Έθνος", η Alpha Bank "κουρεύει" στο μισό το επιτόκιο των πιστωτικών της καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από 90 μέρες, χωρίς να χρειάζεται η οφειλή της κάρτας να μεταφερθεί σε νέο δάνειο.

Το νέο επιτόκιο κλειδώνει στο 11% από το 20%. Το κέρδος για τον πελάτη είναι ότι η δόση είναι χαμηλή, π.χ. αν η οφειλή είναι 2.000 ευρώ, η δόση είναι περίπου 38-40 ευρώ το μήνα. 
Αντιθέτως, η ίδια κάρτα χωρίς την ρύθμιση, έχει ελάχιστη καταβολή 300 ευρώ, καθώς στην μηνιαία καταβολή υπολογίζεται το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Από την πλευρά της η Εθνική ρυθμίζει όλες τις κάρτες που βρίσκονται σε καθυστέρηση από 90 ημέρες και πάνω. Το "πλαστικό" καταργείται και δίνεται νέο δάνειο με σταθερό επιτόκιο 10,1% ενώ η δόση ρυθμίζεται ανάλογα με το εισόδημα.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει μία μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων και προτείνει λύσεις ανάλογα με το βαθμό καθυστέρησης και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε πελάτη. Οι οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ πακετάρονται σε νέο προϊόν με επιτόκιο στα επίπεδα του 8-10%.

Οι ρυθμίσεις σε κάποιες περιπτώσεις δανειοληπτών περιλαμβάνουν και "κούρεμα" 20% - 30% της συνολικής οφειλής.

Τέλος η Eurobank προχωρά σε ρυθμίσεις αλά καρτ, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τον χρόνο της συνολικής καθυστέρησης, πακετάροντας το υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας(ή του προσωπικού δανείου) σε ένα νέο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής. 

Να σημειωθεί ότι όλα τα προγράμματα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, καθώς "διαβάζουν" το πρόβλημα του κάθε πελάτη χωριστά και προσαρμόζονται στις οικονομικές του δυνατότητες.

Σήμερα περισσότερες από 2 .000.00 πιστωτικές κάρτες βρίσκονται σε καθυστέρηση από 90 ημέρες και επάνω, ενώ ένας σημαντικός αριθμός από αυτές, έχει περάσει στο στάδιο της νομικής διευθέτησης. Η μέση οφειλή στις "κόκκινες" πιστωτικές κάρτες διαμορφώνεται στα 2.500 με 3.000 ευρώ. 

Μάλιστα πλέον οι «κόκκινες» πιστωτικές ρυθμίζονται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί η μετατροπή της οφειλής σε δάνειο.
Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του Εθνους
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...