30 Σεπ 2015

6 τρόποι για να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας

Μια όμορφη καθημερινότητα διαμορφώνεται τόσο από τις επιλογές που κάνουμε καθημερινά όσοκαι από τους ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε.........
Οι εργαζόμενοι περνούν αρκετό χρόνο στο γραφείο τους με ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν την ψυχολογία τους αλλά και την επαγγελματική τους πορεία. Πως μπορείτε, λοιπόν, να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας έτσι ώστε και να περνάτε καλά αλλά και να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία;

1.Διάθεση: Ένας ευχάριστος και αγαπητός συνάδελφος ποτέ δεν αφήνει την κακή του διάθεση να επηρεάσει το κλίμα στο γραφείο. Φροντίστε ώστε να μην αφήνετε τα προσωπικά σας προβλήματα να επηρεάζουν τη διάθεση που έχετε στο γραφείο ή προσπαθήστε να ελέγξετε την αντίδρασή σας.

2. Σωστό timing: Καλό είναι να μην αδιαφορείτε για τις ανάγκες των άλλων και να μην τους ενοχλείτε την ώρα που δουλεύουν ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Προσπαθήστε να έχετε πάντα καλό timing είτε θέλετε να κάνετε μια φιλική κουβέντα ή μια συζήτηση για κάποιο επαγγελματικό θέμα.

3.Να είστε περιποιημένη: Φροντίστε ώστε να φοράτε πάντα καθαρά ρούχα, να μυρίζετε όμορφα και να είστε περιποιημένη. Η καλή εντύπωση ξεκινάει από την εμφάνιση ενώ μια απεριποίητη εικόνα μπορεί να κρατήσει τους συναδέλφους σας σε απόσταση.

4. Λύστε τα προβλήματά σας άμεσα: Προσπαθήστε να μην δημιουργείτε καταστάσεις και να λύνετε το πρόβλημά σας άμεσα με τον συνάδελφο με τον οποίο έχετε κάποια διαφωνία. Προσπαθήστε να συμβιβαστείτε ώστε να έχετε μια καλή καθημερινότητα στο γραφείο.

5.Να δέχεστε την κριτική: Όταν κάποιος ασκήσει κριτική στην δουλειά σας μην εκνευριστείτε και μην αμυνθείτε. Πάρτε μια ανάσα και ακούστε πραγματικά τι έχει να σας πει. Είναι μια ευκαιρία να γίνετε καλύτερη στη δουλειά σας και να μάθετε από τα λάθη σας.

6.Προσέξτε τον τρόπο που επικοινωνείτε: Η επικοινωνία δεν αφορά μόνο σε αυτά που λέμε αλλά και στη γλώσσα του σώματος, στο βλέμμα, στο ύφος. Φροντίστε, λοιπόν, ώστε να είστε ευγενική και επαγγελματίας κάθε φορά που είστε στο γραφείο.
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...