3 Μαρ 2015

Ποια πτυχία εξασφαλίζουν καλοπληρωμένη δουλειά

Η επιλογή πτυχίου και ο δρόμος μέχρι την απόκτησή του αποτελεί σίγουρα μια (καλή ή κακή) επένδυση για το μέλλον........


Τις περισσότερες φορές, οι νέοι δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, την κατάλληλη εμπειρία ή τον σωστό άνθρωπο που θα τους συμβουλεύσει, προκειμένου να αποφασίσουν ποια καριέρα θα τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο.

Μια αμερικανική έκθεση υπό τον τίτλο "Hard Times" που συντάχθηκε από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Georgetown Center και το Κέντρο Ανθρώπινου Δυναμικού είχε ως στόχο να εκτιμήσει την αξία ενός πτυχιακού τίτλου. Η μελέτη συμπεριέλαβε παραμέτρους όπως ο μισθός και τα στοιχεία ανεργίας για πτυχιούχους με εργασιακή εμπειρία. Η παρακάτω κατάταξη έχει να κάνει, αφενός με το πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει με το κάθε πτυχίο ένας απόφοιτος και αφετέρου με το τι ευκαιρίες έχει κανείς να βρει δουλειά, στις ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν τα εξής:
- Ιστορία
Ένας πεπειραμένος πτυχιούχος κερδίζει 37% περισσότερα από έναν απόφοιτο κολεγίου και τα ποσοστά ανεργίας είναι 37% χαμηλότερα. Οι πεπειραμένοι απόφοιτοι κολεγίων κερδίζουν κατά μέσον όρο 62.000 δολ. τον χρόνο, ενώ οι πεπειραμένοι πτυχιούχοι πανεπιστημίων κερδίζουν 85.000 δολ. τον χρόνο.
Το 5,4% των πεπειραμένων αποφοίτων κολεγίων είναι άνεργοι, ενώ το ποσοστό για τους πτυχιούχους ανέρχεται σε 3,4%.
- Ψυχολογία
ψυχολόγος3
Ενας πτυχιούχος με εμπειρία κερδίζει 28% περισσότερα από έναν απόφοιτο κολεγίου και η ανεργία είναι κατά 48% χαμηλότερη.

Οι πεπειραμένοι απόφοιτοι κολεγίου κερδίζουν κατά μ.ο. 53.000 τον χρόνο, ενώ οι πτυχιούχοι κερδίζουν 68.000 τον χρόνο.

Το 6,3% των πεπειραμένων αποφοίτων κολεγίων είναι άνεργοι, έναντι 3,3% για τους πεπειραμένους πτυχιούχους.

- Φιλολογικά και Θεατρολογία
θεατρολογία
Ένας έμπειρος απόφοιτος πανεπιστημίου κερδίζει 33% περισσότερα από έναν απόφοιτο κολεγίου και το ποσοστό της ανεργίας είναι κατά 45% χαμηλότερο.

Οι έμπειροι απόφοιτοι κολεγίου κερδίζουν κατά μ.ο. 48.000 τον χρόνο, έναντι 64.000 για πτυχιούχους πανεπιστημίων.
Το 4,2% των απόφοιτων κολεγίου είναι άνεργοι, έναντι 2,3% των πτυχιούχων.

- Πολιτικές επιστήμες
32% περισσότερα κερδίζει ένας έμπειρος απόφοιτος πανεπιστημίου και αντιμετωπίζει ανεργία που κυμαίνεται σε ποσοστά 47% χαμηλότερα.
Οι απόφοιτοι κολεγίου κερδίζουν 74.000 τον χρόνο, έναντι 98.000 που κερδίζουν οι απόφοιτοι πανεπιστημίων. Η ανεργία στους απόφοιτους κολεγίου είναι 5,8%, έναντι 3,1% για τους απόφοιτους πανεπιστημίου.

- Δάσκαλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ενας πεπειραμένος απόφοιτος πανεπιστημίου κερδίζει 31% περισσότερα (κατά μ.ο. 59.000 δολ. τον χρόνο), από έναν απόφοιτο κολεγίου (45.000 τον χρόνο). Η ανεργία για τους πτυχιούχους κυμαίνεται στο 1,4% έναντι 3,4% για τους απόφοιτους κολεγίου.

- Εκπαιδευτικοί Ειδικής αγωγής
δάσκαλος ειδικής αγωγής
Οι πτυχιούχοι κερδίζουν 31% περισσότερα από τους απόφοιτους κολεγίων και η ανεργία είναι χαμηλότερη κατά 63% γι' αυτούς. Έτσι, ο μισθός τους είναι κατά μ.ο. 64.000 δολ. έναντι 49.000 δολ. τον χρόνο. Η ανεργία για τους πτυχιούχους είναι μόλις 1,8% ενώ για τους απόφοιτους κολεγίων είναι 4,9%.

- Χημεία
χημικός
Ο πτυχιούχος κερδίζει 52% περισσότερα από έναν απόφοιτο κολεγίου και τα ποσοστά ανεργίας είναι 59% υψηλότερα για τους δεύτερους.
Οι πεπειραμένοι απόφοιτοι πανεπιστημίων κερδίζουν 111.000 τον χρόνο, έναντι 73.000, ενώ η ανεργία κυμαίνεται στο 2,3%, έναντι 5,6% για τους κατόχους διπλώματος κολεγίου.

- Βιολογία
Ο μισθός για τους πτυχιούχους είναι 60% περισσότερος από τον αντίστοιχο ενός απόφοιτου κολεγίου και η ανεργία για τον δεύτερο είναι κατά 58% υψηλότερη (4,5% έναντι μόλις 1,9% για τον πτυχιούχο).
Οι απολαβές του πτυχιούχου ανέρχονται σε 104.000 δολ τον χρόνο κατά μέσο όρο, έναντι 65.000 δολ.
Πηγή: newmoney.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...