12 Μαρ 2015

Το νέο σύστημα εξετάσεων για Α΄- Β΄Λυκείου

Ολες οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις της Α' και της Β' τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αλλά και του Εσπερινού Λυκείου περιλαμβάνονται......
σε τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη.

Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας

Ουσιαστικά πρόκειται για τη ρύθμιση που θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα και διασαφηνίζει οριστικά θέματα που σχετίζονται με την Τράπεζα Θεμάτων, τον βαθμό προαγωγής, την εξεταστέα ύλη αλλά και το αν θα προσμετράται ο γενικός βαθμός προαγωγής στις δύο πρώτες τάξεις του λυκείου για την εισαγωγή στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, η οποία εστάλη χθες στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίες με τη σειρά τους θα τις προωθήσουν στα σχολεία για την ενημέρωση των μαθητών, προβλέπονται τα εξής:
  • H επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων για τις Α' και Β' τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α', Β' και Γ' τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων παύει να ισχύει από την εξεταστική περίοδο Μαΐου-Ιουνίου 2015. Για τις Α' και Β' τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α', Β' και Γ' τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες το μάθημα και είναι κοινά για όλα τα τμήματα της τάξης. Κατ' εξαίρεση είναι δυνατό να δοθούν χωριστά θέματα, εάν συντρέχει αποχρών λόγος.
  • Για την προαγωγή των μαθητών στις Α' και Β' τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α', Β' και Γ' τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων συμπεριλαμβανομένου και του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας, όπου αυτό διδάσκεται.
    Το νέο σύστημα εξετάσεων για Α΄- Β΄Λυκείου
  • Η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα των Α' και Β' τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α', Β' και Γ' τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου δεν μπορεί να είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας. Η επιλογή και ο ακριβής προσδιορισμός της για κάθε μάθημα γίνεται με εισήγηση των διδασκόντων και με την έγκριση του διευθυντή του λυκείου και γνωστοποιείται στους μαθητές πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.
  • Για τους μαθητές που φοίτησαν το σχολικό έτος 2013-14 στην Α' τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στις Α' και Β' τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου και το σχ. έτος 2014-15 φοιτούν στη Β' τάξη Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και στη Γ' τάξη Εσπερινού Γενικού Λυκείου, ο γενικός βαθμός προαγωγής από τις τάξεις αυτές δεν θα προσμετράται στον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ
Πηγή: ethnos.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...