24 Μαρ 2015

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του Γιάννη Βρούτση για αύξηση ΦΠΑ στο Αιγαίο

Μέρα με τη μέρα, αποκαλύπτεται το μέγεθος της εξαπάτησης της κυβέρνησης, απέναντι στους νησιώτες. Μια από τις πιο σημαντικές δεσμεύσεις, ως πυλώνα της νησιωτικής πολιτικής,...........
η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ, υποχωρεί στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης σε ανακοίνωσή του, στις 24 Φεβρουαρίου 2015, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και είχε προαναγγείλει τη δέσμευση (commitment) της κυβέρνησης πρός την τρόικα στο email Βαρουφάκη.

"Φυσικά και δεν τίθεται σε αμφισβήτηση ο μειωμένος ΦΠΑ στο Αιγαίο. Φυσικά και διαψεύδονται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση οι ανησυχίες του Γιάννη Βρούτση" απήντησε στην ανακοίνωση ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος

Δυστυχώς, οι τελευταίες δηλώσεις, στον Ant1, της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη ότι εντός της κυβέρνησης, «υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη η Μύκονος και η Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή», καταμαρτυρούν ότι τελικά ήταν άνθρακας ο θησαυρός της προσδοκίας.

Δεν είναι χάρισμα στους νησιώτες το ειδικό φορολογικό καθεστώς πού προβλέφθηκε από την ελληνική Πολιτεία αλλά ως ένα βαθμό, αναγκαίο αντιστάθμισμα, για τις δυσκολίες στην καθημερινότητα των κατοίκων και το ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στις περιοχές αυτές.
«Η ευρωπαϊκή Οδηγία 92/77/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 19ης Οκτωβρίου 1992, στο άρθρο 120 προβλέπει εξαιρέσεις στην εφαρμογή τού κοινού συστήματος του ΦΠΑ στα κράτη-μέλη. Η Οδηγία έχει εγκριθεί από όλα τα κράτη μέλη, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών»
Διαβάστε την Ανακοίνωση του Γιάννη Βρούτση για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στις 24 Φεβρουαρίου 2015
Γ. Βρούτσης: «Η κυβέρνηση ανοίγει για πρώτη φορά παράθυρο για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου»
«Με έκπληξη διαπιστώσαμε στο email Βαρουφάκη προς τρόικα να ανοίγει για πρώτη φορά δεσμευτικά (commitment) από την κυβέρνηση «παράθυρο» για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου!
Εάν συμβεί αυτό, κάτι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπερασπίστηκαν και δεν επέτρεψαν να συμβεί, θα αποτελέσει μία τεράστια ανατροπή προς το χειρότερο στην οικονομική ζωή των νησιών και των κατοίκων τους.
Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ, κατακτήθηκε από τη χώρα μας μετά την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και με την πρώτη καθιέρωση του ΦΠΑ στην Ευρώπη, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το ενδεχόμενο, λοιπόν, κατάργησής του ισοδυναμεί με απώλεια εθνικής κυριαρχίας, καθώς δεν θα μπορέσει να επανέλθει ποτέ.
Καλώ την κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση».
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...