17 Μαρ 2015

Κατατίθεται σήμερα το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης......

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Έθνους» (ρεπορτάζ: Μ. Βουργάνα-Κ. Κοκκαλιάρη) γενναία ρύθμιση με διαγραφές προσαυξήσεων και προστίμων που φθάνουν μέχρι και 100% για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών στην Εφορία με 100 δόσεις θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, δίνοντας μία τελευταία ευκαιρία με ισχυρά μπόνους στους οφειλέτες να τακτοποιήσουν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες

Στόχος είναι η ενίσχυση των εσόδων του Δημοσίου και η αποτροπή δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Παράλληλα, διορία μέχρι το τέλος Απριλίου έχουν τουλάχιστον 800.000 οφειλέτες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι δόσεις φτάνουν τις 100, ενώ το ελάχιστο ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης κάθε μήνα είναι 50 ευρώ. Στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Eφορία δύνανται να υπαχθούν, έπειτα από επιλογή του οφειλέτη:

• Οφειλές ληξιπρόθεσμες έως και 1η Μαρτίου 2015 που τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου.

• Οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία είναι σε ισχύ.

• Οφειλές που έχουν καταχωριστεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της Φορολογικής Διοίκησης μέχρι την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση και θα αφορούν υποχρεώσεις φορολογικών περιόδων μέχρι και 31.12.2014.

Δηλαδή η νέα ρύθμιση αφορά και τις δύο τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ. Για τις κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί στα χέρια τρίτων αίρονται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη, εφόσον καταβληθεί ποσοστό 25% της αρχικής βασικής ρυθμιζόμενης οφειλής.

Σε κάθε περίπτωση, για τους οφειλέτες που αδυνατούν να καταβάλουν το ως άνω ελάχιστο απαιτούμενο ποσοστό καταβολής της αρχικής, βασικής, ρυθμιζόμενης οφειλής, υφίσταται η δυνατότητα περιορισμού των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων από τη Φορολογική Διοίκηση, ύστερα από σχετικό αίτημα του φορολογουμένου.

Με τις νέες διατάξεις αυξάνεται στα 50.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα το κατώτερο ποσό συνολικής ληξιπρόθεσμης οφειλής, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων για την άσκηση ποινικών διώξεων.
Διαβάστε ακόμη: ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ μπαίνουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων
Πηγή:ethnos.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...