10 Μαρ 2015

Δαφνέλαιο: φυσικό ελιξίριο για μαλλιά που λάμπουν!!

Πώς να χρησιμοποιείσετε το δαφνέλαιο σωστά, για εκπληκτικό αποτέλεσμα!!
Η δάφνη από τα αρχαία χρόνια είναι διάσημη για τις καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων της, είναι πλούσια και σε λιπαρά οξέα.......
Τι είναι το δαφνέλαιο; 
Είναι εκχύλισμα φύλων δάφνης σε ελαιόλαδο, κάτι που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας και στο σπίτι βάζοντας σε ένα μπουκάλι ελαιόλαδο τεμαχισμένα φύλλα δάφνης. Όμως, μπορείτε πολύ εύκολα να το προμηθευτείτε και από το φαρμακείο. 
Και έχει λογική!!
Η δάφνη από τα αρχαία χρόνια είναι διάσημη για τις καταπραϋντικές ιδιότητες των φύλλων της είναι πλούσια και σε λιπαρά οξέα. 

Ο συνδυασμός της με το ελαιόλαδο δημιουργεί ένα έλαιο που τρέφει σε βάθος την τρίχα, την αναδομεί και χαρίζει μοναδική λάμψη. Αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά.
Πώς το χρησιμοποιείτε, λοιπόν; 
  • Μία φορά την εβδομάδα (ή τις 15 μέρες, ειδικά αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά) μπορείτε να απλώσετε λίγες σταγόνες δαφνέλαιο στις άκρες τους όσο είναι στεγνά.
  • Να τα πιάσετε στη συνέχεια ψηλά και να τα τυλίξετε σε πετσέτα ή (για να είναι πιο ανάλαφρο) σε ένα βαμβακερό ύφασμα.
  •  Να κοιμηθείτε έτσι όλο το βράδυ.
  • Τώρα που είναι χειμώνας, αλήθεια είναι πολύ ανεκτό, έως και ευχάριστο.
  • Έτσι το έλαιο θα πάει σε όλα τα μαλλιά, σε μια απόσταση όμως από τη ρίζα.
  • Το πρωί λούζεστε πολύ καλά με δύο (ή και τρία) χέρια σαμπουάν, βάζετε μαλακτικό ως συνήθως (αν και μπορεί να νιώσετε πως δεν χρειάζεται) και τα μαλλιά σας θα είναι εξαιρετικά λαμπερά και απίστευτα στιλπνά.
Όμως, προσοχή!!
Δεν απλώνετε ποτέ το έλαιο στη ρίζα και φροντίζετε να ξεβγάλετε πάρα πολύ καλά τα μαλλιά ώστε να μην μείνει επάνω λιπαρότητα!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...