17 Οκτ 2015

Βillionaire και γόης με περιουσία 3,5 δισ. ο νέος βασιλιάς της Ψαρούς

Αλλαξε χέρια η βίλα-κόσμημα του Γκαβέλο
Από το κρεβάτι του 43χρονου Τέντι Σάγκι, του όγδοου πλουσιότερου Ισραηλινού, έχει περάσει η πανέμορφη Μπαρ Ραφαέλι και η Μις Ισραήλ 2006
Το κεφάλαιο Γκαβέλο, του διάσημου Ιταλού σχεδιαστή κοσμημάτων, έκλεισε για τη Μύκονο......
μετά την πώληση της βίλας του. Το σπίτι της Ψαρρούς, όπως είναι γνωστό, καθώς βρίσκεται ακριβώς πάνω από την κοσμική παραλία και το εστιατόριο «Nammos» πέρασε αντί 3 εκατ. ευρώ περίπου στα χέρια του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου Τέντι Σάγκι, βασιλιά του ηλεκτρονικού τζόγου αλλά και «μοντελοπνίχτη», καθώς από το κρεβάτι του έχουν περάσει top model όπως η συμπατριώτισσά του Μπαρ Ραφαέλι.

Μετά τον θάνατο του Ιταλού σχεδιαστή η Ελληνίδα σύζυγος και η κόρη του έβαλαν πωλητήριο στη βίλα της Μυκόνου αφού δεν μπορούσαν πλέον να μείνουν σε αυτό - κι ας ήταν γεμάτο ευχάριστες αναμνήσεις...

Η τιμή που ζητούσε η οικογένειά του Ιταλού σχεδιαστή ανερχόταν στα 4 εκατ. ευρώ. Ομως οι προσφορές των κροίσων που έδειξαν αγοραστικό ενδιαφέρον δεν ξεπερνούσαν τα 2 εκατ., αν και η συγκεκριμένη κατοικία είχε δύο σημαντικά πλεονεκτήματα: το βαρύ όνομα του προηγούμενου ιδιοκτήτη της, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται λίγα μέτρα από την κοσμική παραλία της Ψαρρούς.
Ο Ισραηλινός billionaire νέος ένοικος
Ο πιο «ζεστός» ενδιαφερόμενος ήταν ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Τέντι Σάγκι, ο οποίος εκδήλωσε το ενδιαφέρον του πριν από έναν χρόνο. Φέτος το καλοκαίρι επανήλθε και τελικά απέκτησε την κατοικία των 400 τ.μ. με την πισίνα, τον κήπο, τα πέντε υπνοδωμάτια και ισάριθμα μπάνια, κατασκευής 1985, αντί ποσού που ξεπέρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 3 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι ψίχουλα για τον ίδιο, αφού με περιουσία 3,5 δισ. δολαρίων βρίσκεται, σύμφωνα με το «Forbes», στην 51η θέση των πλουσιότερων στον κόσμο που ασχολούνται με τον τομέα της τεχνολογίας, ενώ είναι και ο 8ος πιο πλούσιος άνθρωπος στη χώρα του.

Η Μπαρ Ραφαέλι
Ο Τέντι Σάγκι, γιος ιδιοκτήτη ταξιδιωτικού γραφείου, δεν ξεκίνησε με το δεξί την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Το 1996 φυλακίστηκε για εννέα μήνες καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη, δωροδοκία και χειραγώγηση μετοχών. Στη συνέχεια επένδυσε σε εταιρεία που έστηνε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Το 1999 έπιασε το τζακ ποτ της ζωής του όταν δημιούργησε την εταιρεία ηλεκτρονικού τζόγου Playtech, η οποία το 2006 εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου με την αξία της να εκτιμάται στα 550 εκατ. λίρες. Το 2014, καταβάλλοντας το αστρονομικό ποσό των 664 εκατ. δολαρίων, απέκτησε την έκταση του Κάμντεν στο Βόρειο Λονδίνο όπου βρίσκονται πολυάριθμα καταστήματα και εστιατόρια και η οποία αποτελεί το πιο τουριστικό μέρος της Αγγλίας μετά τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Εκτός από μεγαλοεπιχειρηματίας, ο 43χρονος Ισραηλινός είναι και διάσημος «μοντελοπνίχτης». Το 2009 κατάφερε να γοητεύσει τη συμπατριώτισσά του και διάσημο top model Μπαρ Ραφαέλι, μετά τον χωρισμό της από τον ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η σχέση τους διήρκεσε έξι μήνες και, όπως ήταν λογικό, έγινε πρώτο θέμα στα περιοδικά. Eίχε προηγηθεί η σχέση του με τη Μις Ισραήλ 2006, Γιαέλ Νιζρί, ωστόσο εκείνη με τη Ραφαέλι απογείωσε την αναγνωρισιμότητά του και τις «μετοχές» του στο γυναικείο φύλο.

Με την Μπαρ Ραφαέλι
Με τέτοιο προφίλ αλλά και τέτοιο πορτοφόλι, θεωρείται περιζήτητος εργένης, αν και έχει αποκτήσει ήδη δύο παιδιά. Κατοικεί στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου, ενώ έχει σπίτια στην Κύπρο, στο Βερολίνο, στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια είναι θαμώνας της Μυκόνου και ειδικότερα της Ψαρρούς, όπου απολαμβάνει το φαγητό, το μπάνιο και τα θαλάσσια σπορ. Πριν από μερικές εβδομάδες απέκτησε και κατοικία στο Νησί των Ανέμων και μάλιστα όχι όποια κι όποια, αλλά τη βίλα Γκαβέλο πάνω ακριβώς από την κοσμική παραλία. «Ηθελε ένα σπίτι από όπου θα μπορούσε να πάει με τα πόδια στη Ψαρρού για μπάνιο», είπε χαρακτηριστικά στο «ΘΕΜΑ» καλά πληροφορημένη πηγή.

H Μις Ισραήλ 2006, Γιαέλ Νιζρί
Γκαβέλο, ένα όνομα με ιστορία
Ο Ιταλός designer κοσμημάτων πρωτοεμφανίστηκε στο Νησί των Ανέμων για διακοπές στα μέσα της δεκαετίας του 1980 και το ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Οχι για τα ξέφρενα πάρτυ και τη χλιδή του, αλλά για τις όμορφες παραλίες του, τα υπέροχα σοκάκια του στα Ματογιάννια και τον ερωτισμό που εξέπεμπε. Το σπίτι πάνω από την Ψαρρού έγινε η οικογενειακή του φωλιά. Εκεί απολάμβανε το μπάνιο του, αλλά και σε άλλες πιο ανεπιτήδευτες παραλίες, όπως η Μυρσίνη και η Κάπαρη. Το βράδυ έπινε το ποτό του στα μπαρ της εποχής, όπως το «Seven Sins» και το «Uno».

Στη Μύκονο ο Ιταλός σχεδιαστής εντόπισε μια μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία. Εβαλε στόχο να κοσμήσει τα δάχτυλα και τους λαιμούς των κυριών της λεγόμενης «καλής κοινωνίας» αλλά και γενικότερα της σόουμπιζ με τα περίφημα δαχτυλίδια του στα οποία συνωστίζονταν πολύτιμες πέτρες ή σπάνια καφέ και μαύρα διαμάντια και τους ξεχωριστούς σταυρούς του.

Αρχικά ο Ρινάλντο Γκαβέλο συνεργάστηκε με τον κοσμηματοπώλη Γκόφα και στη συνέχεια άνοιξε δικό του κατάστημα. Σε χρόνο-ρεκόρ οι δημιουργίες με την υπογραφή του έγιναν ανάρπαστες. Ξεχώριζαν για τον άψογο σχεδιασμό, τη λιτότητα, την κομψότητα, αλλά και τα ροκ και σέξι σχέδιά τους. Και ο ίδιος, όμως, είχε καταφέρει να γοητεύσει τις πελάτισσές του με το αριστοκρατικό στυλ, την ευγένεια και τα πανέμορφα μάτια του.
Δεν νοείται κοσμική κυρία να μην έχει μια δημιουργία Gavello στην κοσμηματοθήκη της. Η κυρία Μαριάννα Λάτση, για παράδειγμα, έχει μεγάλη αδυναμία στους σταυρούς του, ενώ ήταν και προσωπική του φίλη. Οι τραγουδίστριες Αννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή, καθώς και ο Σάκης Ρουβάς επιλέγουν να φορούν κοσμήματά του στις συναυλίες τους. Δημιουργίες του Ιταλού σχεδιαστή έχουν στις κασετίνες των κοσμημάτων τους και οι κυρίες Νατάσα Λιακουνάκου, Βίκυ Βωβού, Νταίζη Μανιατοπούλου, Μαρία Βιγκοπούλου και άλλες.

Στο πλευρό του ήταν πάντα η Ελληνίδα σύζυγός του Μάρθα. Μαζί ίδρυσαν τη δεκαετία του 1970 την ομώνυμη εταιρεία, η οποία στη συνέχεια ανέπτυξε διεθνώς δύο brands: τα κοσμήματα Gavello που αποτελούν την premium πρόταση του οίκου, καθώς και τη unisex casual σειρά Very Gavello, τα οποία διατίθενται σε περισσότερες από 11 monogram boutiques καθώς και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης ανά τον κόσμο.

Καρπός του έρωτά τους ήταν η κόρη τους Ελιζαμπέτα που περνούσε τα καλοκαίρια της στο σπίτι που διατηρούσαν στη Μύκονο.

Στο ζενίθ της καριέρας του ο Ρινάλντο Γκαβέλο έμελλε να φύγει από τη ζωή νικημένος από την επάρατη νόσο, τον Ιούνιο του 2009, σε ηλικία μόλις 63 ετών. Τα ηνία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του οίκου κοσμημάτων ανέλαβαν η σύζυγος και η κόρη του. Δυστυχώς, όμως, για εκείνες η Μύκονος δεν ήταν πια ίδια χωρίς τον Ρινάλντο.

Η σκιά του έπεφτε βαριά πάνω από την εξοχική τους κατοικία και την παραλία της Ψαρρούς. Ετσι, λοιπόν, η Ελιζαμπέτα αποφάσισε έπειτα από πέντε χρόνια μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα, να επιστρέψει στην Ιταλία.

Εκεί συνέχισε να τρέχει την επιχείρηση ενώ επισκεπτόταν την Ελλάδα ελάχιστες φορές τον χρόνο μόνο και μόνο για να επιβλέπει από κοντά την πορεία των καταστημάτων.

Ωστόσο, για την πιο ευχάριστη στιγμή της ζωής της επέλεξε το αγαπημένο νησί του πατέρα της. Πριν από έναν χρόνο η Ελιζαμπέτα παντρεύτηκε στο Νησί των Ανέμων τον αγαπημένο της Ντονάτο Καρίζι, συγγραφέα, σε μια λαμπερή τελετή.

Το ζευγάρι, που τότε περίμενε το πρώτο του παιδί, ανέβηκε τα σκαλιά της μητρόπολης του νησιού παρουσία πολλών καλεσμένων αλλά και κατοίκων του, αφού η οικογένειά της και ειδικά ο πατέρας της ήταν πολύ αγαπητοί στη Μύκονο.

Το γαμήλιο πάρτυ έγινε φυσικά στο «Nammos», λίγα μέτρα από την οικία τους, ενώ οι καλεσμένοι πήραν ως δώρο ένα «μάτι» της σειράς Gavello σε λευκό χρώμα για τις κυρίες και σε μαύρο για τους κυρίους.
Πηγή:protothema.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...