15 Οκτ 2015

FTI: Ο ΦΠΑ καθυστερεί τα συμβόλαια του 2016 στα ελληνικά νησιά

Στην υπογραφή συμβολαίων με λίγα μόνο ξενοδοχεία στην Ελλάδα έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής ο γερμανός τουρ οπερέιτορ FTI, μετά.......
την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, η οποία «καθιστά πιο περίπλοκη τη διαδικασία υπογραφής».

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του προγράμματος οργανωμένων πακέτων του τουρ οπερέιτορ, Sven Schikarsky, για την Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει καταρτιστεί μια προσωρινή μπροσούρα λόγω των αλλαγών στον ΦΠΑ.

Μέχρι στιγμής, λέει ο Schikarsky, έχουμε υπογράψει συμβόλαια με λίγα μόνο ξενοδοχεία για την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το fvw, τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί μέχρι στιγμής δεν ξεπερνούν τα 50 από νησί σε νησί. Ωστόσο, ο Schikarsky εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο συνολικός αριθμός των συνεργαζόμενων ξενοδοχείων στην Ελλάδα για τη νέα σεζόν θα ανέλθει σε 638 μονάδες, μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της μπροσούρας το Δεκέμβριο.

Οι τιμές για το ερχόμενο καλοκαίρι στο σύνολο των προγραμμάτων θα είναι κυρίως σταθερές, σύμφωνα με την εταιρία. Όμως θα υπάρχουν προσφορές για όσους κάνουν κράτηση νωρίς, όπως έκπτωση εως 50% στις κρατήσεις έως 31 Ιανουαρίου του 2016, 40% στις κρατήσεις έως τις 31 Μαρτίου και 30% στις κρατήσεις έως 31 Ιουλίου για το 80% του ξενοδοχειακού χαρτοφυλακίου.

+9% τα έσοδα της σεζόν 2014/2015
Ο γερμανός τουρ οπερέιτορ για άλλη μια φορά ξεπέρασε το μέσο όρο ανάπτυξης στην αγορά, καταγράφοντας φέτος 9% αύξηση εσόδων, ενώ παράλληλα το 2016 διευρύνει το θερινό πρόγραμμα του Μαρόκο.

Ο όμιλος με βάση το Μόναχο, θα κλείσει το οικονομικό έτος 2014/2015, το οποίο λήγει στις 30 Οκτωβρίου, με αύξηση 9% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, ο οποίος ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τις δραστηριότητες του σε Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, την υπηρεσία προορισμού Meeting Point International και άλλες επιχειρήσεις.

Στη Γερμανία φέτος, ο FTI αναμένεται να καταγράψει μονοψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, με ιδιαίτερα καλή ζήτηση για Τουρκία, Αίγυπτο, Ισπανία και Πορτογαλία.

Η Τυνησία είχε μεγάλες απώλειες εξαιτίας της τρομοκρατικής επίθεσης, όμως ο FTI είναι αισιόδοξος ότι θα ανακάμψει. Φέτος εκτιμάται ότι θα καταγραφεί το 40% της περυσινής κίνησης στην Τυνησία, ενώ δεν καταγράφεται αντίκτυπος της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα στις κρατήσεις για Τουρκία.

Οι χειμερινές κρατήσεις
Οι κρατήσεις για το χειμώνα 2015/2016 ξεκίνησαν καλά, με καλή ζήτηση για Αίγυπτο, ΗΑΕ και Ομάν, Κανάρια Νησιά και Μαρόκο.

Το νέο ξενοδοχειακό brand του ομίλου, Labranda Hotels, με 24 μονάδες σε 7 προορισμούς είναι το βασικό καινοτόμο προϊόν του ερχόμενου καλοκαιριού. Η εταιρία διευρύνει επίσης σημαντικά το πρόγραμμα του Μαρόκο και θα έχει 8 εβδομαδιαίες πτήσεις τσάρτερ προς το Agadir από γερμανικά αεροδρόμια, προσφέροντας 67 ξενοδοχεία σε 8 προγράμματα διακοπών.

Στην Αίγυπτο, ο FTI διευρύνει το πρόγραμμα της El Gouna με νέα ξενοδοχεία και 4 εβδομαδιαίες πτήσεις «El Gouna Shuttle» και θα ενισχύσει την ηγετική του θέση στην αγορά με 70 συνολικά εβδομαδιαίες πτήσεις από 23 πόλεις προς Ουργκάντα.
Πηγή: tornosnews.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...