11 Σεπ 2015

Μήνυμα Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά για την νέα σχολική χρονιά

"Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε πως η παιδεία, όταν στοχεύει στη συνειδητότητα και τη δημιουργικότητα του μαθητή, είναι το ουσιαστικότερο εργαλείο προόδου των κοινωνιών."
Σήμερα είναι μια μέρα χαράς για όλη τη σχολική κοινότητα. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί μια νέα αρχή, την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αυτό.......
για τον καθένα μας μπορεί να σημαίνει πολλά. Η αρχή αυτή είναι το αντάμωμα μετά τις θερινές διακοπές, είναι η δύναμη και η περιέργεια για τη συνέχιση της γνώσης.

Και εδώ στη λέξη «περιέργεια» θα ήθελα να σταθώ. Η γνώση για μένα προσωπικά αλλά και κατά γενική παραδοχή, ξεκινά και πορεύεται συνεχώς από την κινητήρια δύναμη που λέγεται περιέργεια. Διερευνητικοί και περίεργοι πρέπει να είμαστε για ό,τι συμβαίνει γύρω μας, γι’ αυτά που μαθαίνουμε στο σχολείο, στις σπουδές αλλά και αργότερα στην πορεία της ζωής μας.

Περίεργοι οφείλουμε να είμαστε ακόμα και για τους στόχους που θέτουμε, αν δηλαδή είναι στόχοι που πράγματι μας εκφράζουν προσωπικά και μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Χωρίς την περιέργεια και την κριτική ικανότητα που μας δίνει, είναι μάλλον δύσκολο να κατανοήσουμε όχι μόνο τον κόσμο, αλλά ακόμη και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Το σχολείο, όπου συντελείται όλη αυτή η διαδικασία μάθησης, οφείλει να είναι ένας χώρος δημοκρατικός. Ένας χώρος όπου οι μαθητές θα έχουν λόγο και άποψη, και θα μπορούν να συζητούν και να εκφράζονται ελεύθερα, πάντοτε βέβαια με σεβασμό στο πρόσωπο των διδασκόντων. Ο δάσκαλος, η δασκάλα, ο καθηγητής και η καθηγήτρια είναι φορείς του «ευ ζην» και απέναντι στο ρόλο τους αυτόν, οφείλουμε να είμαστε αρωγοί και υποστηρικτές. Εκείνοι είναι οι άνθρωποι, που μετά τους γονείς, θα ενσκήψουν πάνω από κάθε μαθητή για να ανακαλύψουν, να ενισχύσουν και να στηρίξουν το ταλέντο κάθε παιδιού.

Και όλα αυτά πρέπει να συμβαίνουν μέσα σε ένα ευχάριστο σχολικό περιβάλλον.

Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, φροντίσαμε μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διανύουμε, να σας παραδώσουμε έγκαιρα, αναβαθμισμένες και φροντισμένες τις σχολικές μονάδες της Μυκόνου. 

Υπερδιπλασιάσαμε τα χρήματα για ελαιοχρωματισμούς, φροντίσαμε τους σχολικούς κήπους, διασφαλίσαμε συνθήκες υγιεινής και καθαρίσαμε επιμελώς τους χώρους, ενώ με την συνδρομή και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εξασφαλίστηκαν πόροι, ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες των σχολικών συγκροτημάτων, ώστε το εκπαιδευτικό έργο να κυλήσει απρόσκοπτα όλη τη χρονιά.

Στον αγώνα λοιπόν, του διευθυντικού προσωπικού, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των συλλόγων αλλά και όλων των αρμόδιων φορέων για την παιδεία, στεκόμαστε υποστηρικτικά, ακούμε και επιλύουμε άμεσα κάθε δυσκολία, ικανοποιούμε κάθε εκπαιδευτική ανάγκη. 

Στόχος μας είναι το καλύτερο εκπαιδευτικό μέλλον για τα Μυκονιατόπουλα. Ως Δημοτική Αρχή πιστεύουμε πως η παιδεία, όταν στοχεύει στη συνειδητότητα και τη δημιουργικότητα του μαθητή, είναι το ουσιαστικότερο εργαλείο προόδου των κοινωνιών.

Σας εύχομαι λοιπόν καλή πρόοδο ελπίζοντας σε μια γόνιμη συνεργασία με όλους σας.
Καλή χρονιά!
Newsroom mykonosticker.com 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...