18 Σεπ 2015

Λογοτεχνικός περίπατος με καταξιωμένους συγγραφείς

Καταξιωμένοι συγγραφείς από εννέα χώρες έρχονται στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στον 2ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο που διοργανώνει.......
η Ενωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ε.Ε. Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου, η Στοά του Βιβλίου θα φιλοξενήσει παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με δημοσιογράφους και το κοινό, αναγνώσεις, ομιλίες και εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο. 
 
Mεταξύ άλλων, ο Hervé Le Tellier, συγγραφέας των μυθιστορημάτων «Ενα τραμ στη Λισαβόνα» και «Ο κλέφτης της νοσταλγίας» (εκδ. Opera), είναι προσκεκλημένος του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, ενώ το Βρετανικό Συμβούλιο έχει καλέσει τον Adam Baron, καθηγητή Δημιουργικής Γραφής στο Kingston University, ο οποίος θα συνομιλήσει με τον Γιάννη Ράγκο.

Στο πλαίσιο του Περιπάτου, νέοι Ελληνες μεταφραστές θα λάβουν μέρος σε ένα ανοιχτό εργαστήρι με αφετηρία το έργο «28 Tage lang» του μυθιστοριογράφου και σεναριογράφου David Safier, καλεσμένου του Goethe-Institut. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηρίου (3 μ.μ.), οι συμμετέχοντες θα διαβάσουν στο κοινό αποσπάσματα από τις μεταφράσεις τους.

Τον έρωτα του Λέοναρντ Κοέν με τη Νορβηγίδα μούσα του Μαριάννε Ιλέν πραγματεύεται το βιβλίο «So long Marianne» (εκδ. Ποταμός) της προσκεκλημένης της Νορβηγικής Πρεσβείας, Κari Hesthamar. Η δημοσιογράφος θα μιλήσει στο κοινό για την έρευνά της και στη συνέχεια αποσπάσματα από το βιβλίο της θα διαβάσει η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα.

Ακόμα, ο συγγραφέας προκλητικών θεατρικών έργων και ποιητής Matei Visniec έρχεται στην Ελλάδα με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ρουμανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες εκπροσωπείται από την Care Santos, το μυθιστόρημα της οποίας «Γυναίκες της Βαρκελώνης» (εκδ. Ψυχογιός) μεταφέρθηκε πρόσφατα στην ισπανική τηλεόραση, και η εκδότρια, συγγραφέας και κινηματογραφίστρια Marketa Malisova αποτελεί την επιλογή της Τσεχικής Πρεσβείας. 
 
Τέλος, το Σπίτι της Κύπρου θα εκπροσωπήσουν η Ελενα Κεφάλα, ποιήτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια Λατινοαμερικάνικης Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του St Andrews, ο ζωγράφος και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάν και ο ποιητής και πεζογράφος Λεύκιος Ζαφειρίου, ενώ την Πρεσβεία της Αυστρίας η πολυβραβευμένη Angelika Reitzer.ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΝΟΥΔΟΥ
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...