7 Σεπ 2015

Της απέμεινε εγωισμός! Ρουμανία - Ελλάδα 0-0

Η Ελλάδα βαθμολογικά ήταν αδιάφορη. Όμως υπάρχει και το γόητρο... Μάζεψε τα κομμάτια της, έβγαλε εγωισμό και με το 0-0 στο Βουκουρέστι κόντρα στους Ρουμάνους,.......
θέλει να κάνει μια νέα αρχή με στόχο το Μουντιάλ του 2018.

Ναι κανείς δεν περίμενε σε αυτά τα προκριματικά να δει μπαλάρα από την Εθνική. Για την ακρίβεια μπαλάρα από την συγκεκριμένη ομάδα δεν είχαμε δει σχεδόν ποτέ, χωρίς αυτό να είναι κακό. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την εποχή Ρεχάγκελ και ύστερα έχει έναν τρόπο παιχνιδιού που μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά έφερνε αποτέλεσμα.

Αυτός ο τρόπος είναι απλός. Κρατάει πολύ καλά στην άμυνα και μια κόντρα, μια στημένη φάση έβαζε το γκολ και έπαιρνε πολύτιμες νίκες. Δεν χρειαζόταν ή για να τα λέμε και όλα, δεν μπορούσε να βάλει πέντε γκολ. Αμυντικά όμως ήταν συνεπέστατη ομάδα.

Αυτό δυστυχώς άλλαξε στα προκριματικά για το Euro του 2016. Το ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπορούσε να κρατήσει το μηδέν, με συνέπεια να μείνει εκτός ακόμα και της διεκδίκησης της πρόκρισης.

Έπρεπε δυστυχώς να φτάσουμε στο τρίτο παιχνίδι από το τέλος και χωρίς την παραμικρή ελπίδα, για να δούμε αυτή την προσπάθεια και την προσήλωση στην άμυνα. Κόντρα στην Ρουμανία που διψούσε για νίκη, καθώς με αυτή θα γινόταν φαβορί για την απευθείας πρόκριση στα τελικά, οι παίκτες του Κώστα Τσάνα φανέρωσαν στοιχεία της ομάδας που ήταν παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και αν και δεν σκόραραν, αυτό το 0-0, μπορεί να γίνει εφαλτήριο για την συνέχεια και ειδικά τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Όσον αφορά την Ρουμανία βέβαια, έχασε την ευκαιρία να φτάσει μια ανάσα από τα τελικά, αλλά τουλάχιστον χάρισε για το δώρο της Ιρλανδίας που ισοφάρισε την Ουγγαρία στις καθυστερήσεις και πλέον η διαφορά με τους Μαγυάρους παρέμεινε στους τρεις πόντους.

Τουλάχιστον κράτησε στην άμυνα
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος στο οποίο μπορεί η Εθνική επιθετικά να μην έκανε απολύτως τίποτα, ωστόσο και καλή σχετικά κυκλοφορία της μπάλας είχε και ακόμα καλύτερη αμυντική λειτουργία. Οι παίκτες του Κώστα Τσάνα κράτησαν το μηδέν, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Μεγαλύτερη αυτή στο 17', όταν ο Καρνέζης κατάφερε να διώξει με το πόδι του σουτ του Μπουντέσκου, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Σάμαρη στον χώρο του κέντρου. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο λάθος της Εθνικής στο πρώτο μέρος, το οποίο ευτυχώς δεν στοίχισε.

Στο δεύτερο προσπάθησε περισσότερο Στην επανάληψη και βλέποντας πως αμυντικά η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη από τα προηγούμενα παιχνίδια, η Εθνική θέλησε έστω και δειλά-δειλά να βγει μπροστά και να παλέψει να πετύχει ένα γκολ. Εντάξει κανείς δεν λέει πως έκανε εκατό ευκαιρίες, αλλά σίγουρα υπήρξε παραπάνω νεύρο, ενώ στην μια καλή στιγμή το δυνατό σουτ του Κονέ πέρασε λίγο άουτ στο 56'.

Ο Καρνέζης ήταν εκεί
Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Ρουμάνοι αναλάμβαναν και πάλι τα ηνία, αρχίζοντας να φτάνουν με αξιώσεις στην εστία της Εθνικής. Εκεί μίλησε ο Ορέστης Καρνέζης. Ο έμπειρος τερματοφύλακας όσες φορές χρειάστηκε, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν, με καλύτερή του επέμβαση να γίνεται στο 74', όταν και έδιωξε με δυσκολία το δυνατό σουτ του Τόρζε, ενώ λίγα λεπτά πιο μετά έδιωξε και το σουτ του Κέσερου, παρότι ο παίκτης της Ρουμανίας ήταν οφσάιντ.

Η Εθνική προσπάθησε και πάλι με τον Κονέ να... κλέψει τη νίκη στο 84' με τον Ταταρουσάνου να διώχνει και έτσι την βρήκε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης ισόπαλη χωρίς τέρματα. Ένα αποτέλεσμα που βαθμολογικά δεν βοηθάει, αλλά μπορεί να βοηθήσει ψυχολογικά, ειδικά στα προκριματικά του Μουντιάλ

Οι συνθέσεις:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Παπ, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Χόμπαν, Πιντίλι, Μαξίμ, Τόρζε, Κεσερού, Μπουντέσκου.
ΕΛΛΑΔΑ (Τσάνας): Καρνέζης, Κίτσιου, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Φορτούνης, Φετφατζίδης (46' Βύντρα), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου.
Πηγή: gazzetta.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...