16 Μαρ 2015

Δεκαήμερο «προσφορών» από την Εφορία

«Δώσε και σώσε» από το υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους
Ποιους συμφέρει να μπουν στη ρύθμιση εξπρές ως τις 27 Μαρτίου & ποιους στις 100 δόσεις.....
Ρύθμιση εξπρές καθιερώνει το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση φορολογικών υποχρεώσεων με πλήρη ή μερική διαγραφή προσαυξήσεων σε συνάρτηση με το ύψος του κεφαλαίου που καταβάλλεται εφάπαξ, σε μια προσπάθεια να μαζέψει γρήγορα όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα μπορεί.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή το υπουργείο προχωρά σε μια καινοτομία. Καλεί τους φορολογούμενους μέσα σε πολύ σφιχτή προθεσμία, έως τις 27 Μαρτίου, να διαλέξουν τη φορολογική υποχρέωση από την οποία θέλουν να απαλλαγούν με ευνοϊκούς όρους σύμφωνα με τα Νέα

Για παράδειγμα, όπως αναφέρουν “Τα Νέα”, ένας φορολογούμενος χρωστά 1.200 ευρώ από ΕΝΦΙΑ με ελάχιστες προσαυξήσεις και φόρο εισοδήματος παλαιότερων ετών συνολικού ποσού 2.000 ευρώ, από τα οποία τα 900 είναι προσαυξήσεις. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξοφληθεί ως τις 27 Μαρτίου ο ΕΝΦΙΑ.΄Ο φορολογούμενος μπορεί να περιμένει να ψηφιστούν οι βελτιώσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων και να εντάξει την οφειλή του σε όσες δόσεις θέλει.

Αντίθετα για την οφειλή φόρου εισοδήματος, η ευκαιρία της 27ης Μαρτίου είναι εξαιρετική. Εάν καταβάλλει 1.100 ευρώ εφάπαξ, γλιτώνει τις προσαυξήσεις των 900 ευρώ στο σύνολο. Αν δεν έχει δυνατότητα εξόφλησης του συνολικού κεφαλαίου και μπορεί για παράδειγμα να εξοφλήσει το 40% αυτού (440 ευρώ) θα γλιτώσει το 40% των προσαυξήσεων ή 360 ευρώ.

Εν ολίγοις πληρώνοντας 440 ευρώ αυτομάτως το υπουργείο Οικονομικών θα του σβήσει 800 ευρώ χρέους.

Στα συν της συγκεκριμένης ρύθμισης επίσης είναι ότι δεν χρειάζεται ο φορολογούμενος να ρυθμίσει το υπόλοιπο των χρεών του, λαμβάνοντας πάντα το ρίσκο των αναγκαστικών μέτρων που μπορεί να λάβει το Δημόσιο. Επιπλέον δεν χρειάζεται να υποβάλει αιτήσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...