16 Μαρ 2015

Αέρας Αλλαγής και Ανανέωσης με cosy ριχτάρια!!

Cosy ριχτάρια κάνουν τον χώρο μας να δείχνει «χουχουλιάρικο»

Δημιουργείται σε όλες η ανάγκη, για ανανέωση των χώρων του σπιτιού!! Ο πιο διαδεδομένος και πιο οικονομικός τρόπος για να αλλάξει η όψη του καθιστικού και του σαλονιού είναι να αξιοποιηθούν οι διακοσμητικές ικανότητες, που ένα ριχτάρι μπορεί να προσφέρει......


Ανανεώστε το σπίτι σας, με μικρές ιδέες, φέρτε το άρωμα της φρεσκάδας και της ζεστασιάς!!

Με ένα ριχτάρι μπορείτε να:
► Προσθέσετε χρώμα σε ένα μονόχρωμο καθιστικό.
 
► Να αλλάξετε τους χρωματικούς συνδυασμούς του χώρου.
► Να καλύψετε έναν φθαρμένο καναπέ, κάνοντάς τον να μοιάζει πιο… καινούργιος.
► Να κουκουλώσετε τον λεκέ ή κάποια άλλη ατέλεια που το κατοικίδιο ή το αγγελούδι σας «στόλισε» τον καναπέ σας.


Στο εμπόριο θα βρείτε μια ατελείωτη ποικιλία από σχέδια και υλικά. Από πανάκριβες γούνες και κασμίρια μέχρι πιο προσιτά σενίλ και βαμβακερά ριχτάρια.

Τα σχέδιά τους ακολουθούν τις τάσεις της μόδας άρα… διαλέξτε fashion trend και ντύστε αναλόγως το σαλόνι σας ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες.

1. Όλα με μέτρο
Μην καλύψετε όλους τους καναπέδες, όλες τις πολυθρόνες και όλες τις καρέκλες με ριχτάρια. Το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον κιτς. Αποφασίστε λοιπόν, ποιον καναπέ απ’ όλους θα διακοσμήσετε με ένα ριχτάρι πριν αποφασίσετε για το σχέδιο. Διαφορετικά μεγέθη και στιλ καναπέδων χρειάζονται διαφορετικά στιλ ριχταριών.

2. Διαλέξτε χρώμα
Περιεργαστείτε τον χώρο σας, αποφασίστε αν θα κρατήσετε ή όχι κάποια χρωματιστά διακοσμητικά, σκεφτείτε ποια χρώματα ταιριάζουν στο ύφασμα του καναπέ σας και με αυτά τα κριτήρια αποφασίστε σε ποια χρωματική γκάμα θα στραφεί η αναζήτησή σας.

Για παράδειγμα, αν έχετε έναν ολόλευκο καναπέ, δώστε του χρώμα διαλέγοντας ένα ριχτάρι σε αποχρώσεις του κόκκινου.

3. Επιλέξτε υλικό
Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο καναπές σας είναι καθοριστικό για το τι ριχτάρι θα επιλέξετε. Για παράδειγμα ένας καλόγουστος αλλά «κρύος» δερμάτινος καναπές μπορεί να αποκτήσει ζεστασιά με ένα σενίλ ριχτάρι.

 Και τώρα μπορείτε να διακοσμήσετε!  
Είσαστε έτοιμες λοιπόν να διαλέξετε το ριχτάρι που θα δώσει άλλη όψη τον χώρο του καθιστικού ή του σαλονιού σας. Και το κάνατε!

Επιλέξατε το ριχτάρι που ταιριάζει απόλυτα στο γούστο σας αλλά και στον χώρο.
Κάντε αρκετές δοκιμές πάνω στον καναπέ για το πώς θα το στρώσετε. Αν είναι μικρό μπορείτε να το ρίξετε διαγώνια, καλύπτοντας το ένα μπράτσο του καναπέ.

Αν είναι μεγάλο μπορείτε να το στερεώσετε κάτω από τα μαξιλάρια έτσι ώστε να μην σέρνεται στο πάτωμα και να μην ξεστρώνεται εύκολα.
Αφού στρώσετε το ριχτάρι σας συμπληρώστε την ανανέωση της εμφάνισης του καθιστικού με διακοσμητικά μαξιλαράκια στα χρώματα του καναπέ ή του ριχταριού. Μη φοβηθείτε να «παίξετε» με τα ασορτί σχέδια. 
Διαλέξτε εμπριμέ ή πολύχρωμα μαξιλαράκια για να τα συνδυάστε με ένα μονόχρωμο ριχτάρι ή το αντίθετο!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...