23 Νοε 2011

Εισόδια της Θεοτόκου στην Λίμνη-Κουσεγιάρες Μυκόνου (Video)

Με κάθε  λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Θεομητορική εορτή των εισοδίων της Θεοτόκου στον φερώνυμο παλιό Ιερό Ναό στην Λίμνη - Κουσεγιάρες.
Η μεγάλη και παγκόσμια θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Παναγίας μας στο Ναό ....
του Σολομώντος εορτάζεται από την Εκκλησία μας στις 21 Νοεμβρίου. Καθιερώθηκε γύρω στον 6ο αιώνα στην Ιερουσαλήμ με βάση την αρχαία παράδοση της Εκκλησίας μας. 
Στις 6:30μ.μ. το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής μετά Αρτοκλασίας.Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Πρωθιερέας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής , Πρωτοπρεσβυτέρος κ.Πέτρος  Μαραγκός.
Η ευλογημένη είσοδος της Παρθένου Μαρίας στο Ναό αποτελεί την απαρχή της πραγματοποιήσεως της προαιώνιας βουλής του Τριαδικού Θεού για τη σωτηρία του κόσμου. Στην υμνολογία της μεγάλης εορτής ψάλλουμε πως «Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις». Ως συνειδητοί πιστοί του Χριστού, είμαστε θερμοί και αέναοι τιμητές του ιερού προσώπου της Θεομήτορος, διότι η συμβολή Της στο έργο της σωτηρίας μας υπήρξε καθοριστικός. Με άκρατο ενθουσιασμό υμνούμε τη μεγάλη εορτή ψάλλοντας «εν ενί στόματι» μαζί με τον ιερό υμνογράφο της ημέρας «Χαίρε, της οικονομίας του Κτίστου η εκπλήρωσις».
Παρακολουθήστε αποσπάσματα:
 
Ο Αιδεσιμώτατος π. Πέτρος Μαραγκός, στο τέλος του εσπερινού μίλησε για την εορτή των Εισοδίων .
Μετά το τέλος του Εσπερινού η Μαργαρίτα Κουφοπούλου διένεμε τον αγιασμένο άρτο και η οικογένεια της κυρίας Ανεζούλας Κεχαγιαδάκη πρόσφερε  κεράσματα  στους πιστούς με αναψυκτικά , ποτά και τοπικά  παραδοσιακά γλυκίσματα.
Ευχαριστίες ,στην οικογένεια της κυρίας Ανεζούλας, για την  άψογη οργάνωση του Εσπερινού και για την συμβολή των πιστών στην κατασκευή πανομοιότυπων νέων  στασιδιών.
Συντάκτης : Ντίνα Πρωτογεράκη
Φωτο : Αλέξανδρος Νεστούρης
Video: Βαγγέλης Κάστας
Πηγή : Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...