29 Νοε 2011

Το «τιτιβίζειν» εστί φιλοσοφείν


Μόδα ή αναγκαιότητα; Social Media ή news feed; Όπως και να το δεις, το Twitter είναι η ανερχόμενη δύναμη στο χώρο του διαδικτύου και της ψηφιακής κοινωνικοποίησης, άρα καλό είναι πριν μπεις στη διαδικασία να κάνεις τα πρώτα σου «tweets» να ξέρεις πέντε βασικά πράγματα. Για να μην πιαστείς αδιάβαστος και για να μην αναρωτιέσαι μετά....
από ένα μήνα γιατί άραγε δεν έχεις αρκετούς «followers».
Πάμε λοιπόν να δούμε τη βασική ορολογία του «τιτιβίσματος»...
Tweet λέγεται το κείμενο που ανεβάζεις εσύ ή κάποιος άλλος στο twitter. Το γράφεις κάτω από το «what's happening» και μέσα στο κουτάκι!
Το Timeline είναι η αρχική σελίδα όπου διαβάζεις όλα τα σχόλια όσων ακολουθείς.
Followers λέγονται όσοι σε ακολουθούν, διαβάζουν δηλαδή τα όσα γράφεις.
Following είναι η διαδικασία του να (και όσοι) ακολουθείς εσύ.
Retweet πατάς κάτω  από το κείμενο που διάβασες, σου άρεσε και θες να το αναδημοσιεύσεις αναφέροντας φυσικά ποιος το είπε!
Για να απαντήσεις σε κάποιον βάζεις το @ μπροστά από το username του ή πατάς στο βελάκι δίπλα στο tweet του.
Όταν θες να αναφερθείς σε ένα συγκεκριμένο θέμα, γράφεις: #θέμα (π.χ Κάνει πολύ κρύο σήμερα #kairos). Όσο πιο συγκεκριμένος γίνεσαι, τόσο περισσότεροι θα σε «ακολουθούν».
Για να στείλεις μήνυμα που θες να το διαβάσει μόνο ένας παραλήπτης, του το στέλνεις με direct message από τα messages. Όπως ακριβώς και στο Facebook δηλαδή.
Στο activity βλέπεις τι κάνουν όσοι ακολουθείς, δηλαδή ποιους ακολούθησαν ή τι έκαναν retweet.
Τα trends είναι οι πιο δημοφιλείς εκφράσεις στο twitter τη στιγμή που είσαι online. Δηλαδή αυτές που έχουν γραφτεί πιο πολύ. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να τις αναπαράγεις κι εσύ. Γενικά, εκτιμάται η μοναδικότητα των tweets.
Κάθε tweet χωράει μόνο 140 χαρακτήρες. Αν θες να έχεις πολλούς followers πρέπει να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο λακωνικός και ευρηματικός στις ατάκες σου.
Και μην ξεχνάς. Το «I follow» μπορεί να είναι ένα πολύ εθιστικό τραγούδι (Lykke Li) αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το εφαρμόσεις και κατά γράμμα στο Twitter. Ο σκοπός είναι να προσελκύσεις «followers» και όχι να γίνεις ο ακόλουθος των celebrities και των twitter addicted. Υπομονή και καλή αρχή!

Πηγή : proho.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker               
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...