29 Νοε 2011

Βουλευτές με μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία;


Οι ψίθυροι εδώ και πολύ καιρό έδιναν κι έπαιρναν. Βουλευτές έχουν μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία ακουγόταν στους διαδρόμους της Βουλής. Κανείς όμως δεν μπορούσε να μιλήσει με βεβαιότητα. Ακόμα και τώρα χειροπιαστά στοιχεία δεν υπάρχουν...

Όμως, ήρθε η κατάθεση ερώτησης από τους κυρίους Γιακουμάτο και Τζαβάρα στον υπουργό Οικονομικών.

Οι δύο βουλευτές επικαλούνται τη μαρτυρία του βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου, Ιωσήφ Ζησιάδη, στην εκπομπή «Έρευνα» του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Ο κ. Ζησιάδης είπε: «οι πιο πολλοί βουλευτές δεξιοί και του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί οι λογαριασμοί, όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Ταυτόχρονα, ο Ελβετός υπουργός Οικονομικών, σε ερώτησή του, απάντησε ότι «η Ελβετία έχει προτείνει από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν».

Έτσι, οι κύριοι Γιακουμάτος και Τζαβάρας ζητούν «όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ ελβετικών και ελληνικών αρχών από το 2005 μέχρι και σήμερα αναφορικά με το θέμα της σύναψης φορολογικής συμφωνίας για τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες και κάθε σχετικό έγγραφο που αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Στην ίδια κατεύθυνση και η επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Κομμάτων.

Ο κ. Βαγγέλης Αργύρης στις 15 Νοεμβρίου ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο «για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών».

Αυτό που δεν αποκλείεται συμφωνα και με τον Πρόεδρο της Βουλής, είναι να γίνουν επανέλεγχοι των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών σε περιπτώσεις που θεωρούνται ύποπτες.

Πηγή : newsit.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...