24 Νοε 2011

«Γερά ποτήρια» αποδεικνύονται οι Έλληνες...

Σοβαρή απειλή για την υγεία των Ελλήνων αποτελέι η κατανάλωση αλκοόλ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 1η πανελλήνιας έρευνας γνώσης για το αλκοόλ.
Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, 800.000 Έλληνες δηλωνουν ότι πίνουν αλκοόλ...
κάθε μέρα, με τους μισούς από αυτούς να αποδίδουν την έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωσή του σε αδυναμία χαρακτήρα, ενώ μόνο το 30% γνωρίζει πως η έλλειψη ελέγχου στην κατανάλωση αλκοόλ είναι αλκοολισμός.
Επίσης, λιγότερο από το 50% των Ελλήνων γνωρίζει ότι η αιθυλική αλκοόλη αποτελεί κλασική εξαρτησιογόνο ουσία δηλαδή ναρκωτικό.
Εν τω μεταξύ το 84,7% των ατόμων μεταξύ 17 και 24 ετών είναι ενήμερα για το επιτρεπτό όριο αλκοόλ κατά την οδήγηση, ενώ το 20,4% όχι.
Το 30,25% δεν γνωρίζει αν επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ από παιδιά και εφήβους ενώ το 10% δεν γνωρίζει ότι οι έγκυες γυναίκες απαγορεύεται να καταναλώνουν οποιαδήποτε ποσότητα αλκοόλ.
Η «1η πανελλήνια έρευνα γνώσης για το αλκοόλ» καταγράφει το επίπεδο γνώσης των Ελλήνων, τις πιθανές συνέπειες της αλόγιστης χρήσης, καθώς και τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σήμερα από την ΜΚΟ «ΝΗΦΑΛΙΟΙ-στην υγειά μας» και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε εκδήλωση με θέμα «Υπεύθυνη κατανάλωση. Υπεύθυνη ενημέρωση».

Πηγή :  iefimerida
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...