29 Νοε 2011

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι δικαστές


Οι δικαστικοί αντιδρούν σε ρύθμιση που προβλέπει την ένταξη νέων συναδέλφων τους στο ΙΚΑ
Νέες κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι δικαστές, όπως αναφέρουν σε ψήφισμά τους μετά την πρόσφταη γενική συνέλευσή τους, αν μέχρι ...
τις 15 Δεκεμβρίου 2012 δεν καταργηθεί ή δεν ανασταλεί με νόμο η ένταξη των νέων συναδέλφων τους στο ΙΚΑ.
Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, έχει δημόσια δεσμευθεί και από το βήμα της τελευταίας συνέλευσης των δικαστών, ότι η κυβέρνηση θα λύσει το θεσμικό αυτό ζήτημα που έχει ανακύψει, σχετικά με την ένταξη των νέων δικαστών στο ΙΚΑ.
"Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων που μεσολάβησαν και μη επιθυμούντες για το λόγο αυτό να αποτελέσουμε πρόσκομμα  στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις, που είχε αποφασίσει η έκτακτη γενική συνέλευση. Θεωρούμε ότι το χρονικό διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, της οποίας το οικονομικό επιτελείο παραμένει το ίδιο, μέχρι την 15η Ιανουαρίου 2012, είναι αρκετό για την επίλυση των αιτημάτων μας", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα της ΕΔΕ, που αποτυπώνει το στίγμα των  επιεκίμενων κινητοποιήσεων. Επιπλέον, οι δικαστές εξουσιοδότησαν  το Δ.Σ.  της Ένωσής τους, να καθορίσει τη μορφή αντιδράσεων αν υπάρξουν και νέες περικοπές στους μισθούς τους.

Διαφορετική πάντως, άποψη για το θέμα των κινητοποιήσεων φαίνεται να έχει  η μειοψηφία του Δ.Σ της ΕΔΕ , που με ανακοίνωσή της καταγράφει τη διαφωνία της, συνυπολογίζοντας στην απόφαση αυτή τις δημόσιες δεσμεύσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για το θέμα του ΙΚΑ.

Μίνα Μουστάκα
Πηγή : 24h.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...