24 Νοε 2011

Μύκονος: Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Φουρνάκια (Videos)

 
Την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Φουρνάκια, παρουσία  ευσεβών χριστιανών οι οποίοι κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επίτροπου Μυκόνου ,Πρωτοπρεσβύτερου κ.Βασίλειου Τζανιδάκη.
Σύμφωνα με την παράδοση της Εκκλησίας η «θεόπαις» Μαριάμ, του Ιωακείμ και της Άννας, σε ηλικία τριών ετών οδηγήθηκε........
στον αρχιερέα Ζαχαρία και αφιερώθηκε στο Θεό, όπως είχαν υποσχεθεί στην ατεκνία τους.
video
Η ιερή ακολουθία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου και η σχετική εικόνα υπηρετούν ένα βαθύτερο σκοπό: χειραγωγούν τον πιστό στο μυστήριο της σάρκωσης του Υιού και Λόγου του Θεού. Η είσοδος της Θεοτόκου στο ναό είναι το προοίμιο της εύνοιας του Θεού στους ανθρώπους, η προκήρυξη της σωτηρίας των ανθρώπων, η αναγγελία του Χριστού και η πραγματοποίηση του σχεδίου της θείας, οικονομίας.
Αυτά διακηρύσσει το απολυτίκιο της εορτής.
«Σήμερον της ευδοκίας Θεού το προοίμιον και της των ανθρώπων σωτηρίας η προκήρυξις. Εν Ναω του Θεού τρανώς η Παρθένος δείκνυται και τον Χριστόν τοις πάσι προκαταγγέλλεται. Αυτή και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν Χαίρε της οικονομίας του Κτιστού η εκπλήρωσις».
video
 
video
 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους ο Αγιασμένος Άρτος.
 
και στο παραδοσιακό δρομάκι προσφέρθηκε το καθιερωμένο εόρτιο κέρασμα προς όλους, από τις οικογένειες που φροντίζουν τον Ναό, στους πιστούς με αναψυκτικά ,ποτά και τοπικά  παραδοσιακά γλυκίσματα.
 
Συντάκτης : Κ. Γριντέλα
Φωτο : Αλέξανδρος  Νεστούρης
Video: Βαγγέλης Κάστας
Πηγή : Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...