29 Νοε 2011

Τεχνική βοήθεια 50.000 στους δήμους για αξιοποίηση του ΕΣΠΑ

Χρηματοδότηση προς δήμους, χάριν του ΕΣΠΑ, προβλέπει η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Παροχή τεχνικής βοήθειας 50.000 ευρώ, σε όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών δράσεων, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αποφάσισε ......
ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στο πλαίσιο του “Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Ειδικής Γραμματείας για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ” και του αντίστοιχου “Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Τεχνικής Βοήθειας" της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης, ΜΟΔ Α.Ε.
Η βοήθεια αυτή προορίζεται για ενέργειες των δήμων, που αφορούν υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης, όπως μηχανικοί, λογιστές, νομικοί και γεωτεχνικοί και για την “ωρίμανση” έργων που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε ειδικά θέματα, που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υφιστάμενο προσωπικό του δήμου.
Η ΜΟΔ, που ορίσθηκε από το Υπουργείο ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του προγράμματος, θα αποστείλει στους δήμους σχετική πρόσκληση το επόμενο διάστημα, προκειμένου να υποβάλλουν αιτιολογική έκθεση και τεχνικό δελτίο για την ένταξη των ενεργειών που θα προτείνουν.
 
Πηγή : 24h.gr 
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker               
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...