30 Νοε 2011

Η νέα μπάρα της Google (Video)

Στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει επιχειρήσει η Google τους τελευταίους έξι μήνες εντάσσεται και η αλλαγή στο design της βασικής της σελίδας αναζήτησης.
Η εταιρία είχε προσθέσει μια μαύρη μπάρα στην αρχή της σελίδας...
(παρόμοια με τη μπάρα του  Drupal) με μικρότερο logo και με διάφορους συνδέσμους  που μετακινούταν στις άκρες του παραθύρου του browser.
H συγκεκριμένη μπάρα μέχρι στιγμής υπάρχει στο Google search, στο Maps, στο Translate, στο Reader και στο Gmail. Ωστόσο, με νέες αλλαγές η Google επιχειρεί να δώσει μια πιο «οικεία» αίσθηση στον χρήστη.
Η χρήση μιας νέας γκρι μπάρας που θα βγαίνει κάτω από το λογότυπο της Google θα παρέχει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες και στα στοιχεία του χρήστη (με προτεραιότητα στο google+). Αυτό θα δώσει την αίσθηση ενός... desktop μέσα στον browser.
Η Google ανακοίνωσε στο blog της ότι είναι «έτοιμη για το επόμενο στάδιο» όσον αφορά τον επανασχεδιασμό της εμφάνισης, ο οποίος περιέχει τη νέα μπάρα με την οποία ο χρήστης μπορεί πιο εύκολα να «πηδάει» από τη μια υπηρεσία στην άλλη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πούμε αντίο στη μαύρη μπάρα που είχαμε συνηθίσει αφού το νέο γκρι μενού που θα τοποθετηθεί κάτω από το logo της εταιρίας θα μπορείτε να «περιφέρεστε» πιο εύκολα ανάμεσα στην αναζήτηση, στις εικόνες, στους χάρτες, στο Υοutube, στα mail σου και τα αρχεία σου. Αν αυτά δεν σου φτάνουν ο σύνδεσμος   «More» παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε ακόμα περισσότερες υπηρεσίες.
Δείτε Video
Πηγή : proho
Επιμέλεια για το Mykonos Ticker : Βαγγέλης Κάστας - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...