27 Νοε 2011

Μερικά ακόμα κολπάκια για το Google


Έχουμε ήδη βάλει για μερικά αστεία κόλπα με τα οποία μπορεί κανείς να παίξει με την μηχανή αναζήτησης, αυτή τη φορά βρήκαμε κάποια πιο χρηστικά κολπάκια, τα οποία είναι πιθανόν να σας λύσουν τα χέρια!.....

1. Μετατροπέας νομίσματος

Βλέπετε κάτι στο διαδίκτυο που είναι σε δολάρια ή λίρες Αγγλίας, αντί να παίρνετε μολύβι και χαρτί ή κάποιο κομπιουτεράκι,  υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος για να υπολογίσετε την ισοτιμία με ευρώ. Πηγαίνετε στο Google, και εκεί πολύ απλά γράφετε:
πχ. 100 dollars to euro ( ή όποια ισοτιμία θέλετε)

2. Καιρός

Θέλετε να πάτε διακοπές, ή θέλετε να γνωρίζετε τις καιρικές συνθήκες για την πόλη σας και εδώ τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Πάμε πάλι στην αναζήτηση και γράφουμε:
πχ. Weather Athens

3. Αριθμομηχανή

Αυτό και αν είναι κάτι που όλο και κάποια στιγμή θα το χρησιμοποιήσουμε μέσα στην ημέρα. Αν και όποιο λειτουργικό σύστημα και αν χρησιμοποιείτε, αυτό θα διαθέτει κάποιο εγγενές πρόγραμμα αριθμομηχανής, η Google είναι εδώ για εμάς. Και υπόψιν λειτουργεί όπως ένα κανονικό επιστημονικό κομπιουτεράκι. (Αρκεί να ξέρουμε τους επιστημονικούς όρους)
πχ. Sin(20)/Cos(15) ή και φυσικά όλες τις απλές πράξεις 231+421, 324-35 κτλ

4. Μάζα Πλανητών

Λέμε τώρα, ότι μπορεί να σας χρειαστεί να μάθετε πόση είναι η μάζα ενός πλανήτη, όλα μέσα στη ζωή είναι. Τι κάνετε τότε; Πάμε πάλι στο Google και γράφουμε:
πχ. Mass of Earth / Mars / Sun  κτλ


5. Ύψη διασημοτήτων

Άλλη μία «χρηστική» λειτουργία… Μπορείτε να μάθετε πόσο ψηλός είναι ένας ηθοποιός ή μία ηθοποιός. Μήπως τους βλέπετε στις ταινίες και σας φαίνονται πολύ ψηλοί; Εδώ θα μάθετε την αλήθεια. Γράφουμε -στο Google Search πάντα- λοιπόν:
πχ. Salma Hayek height

Πηγή : proho.gr
Επιμέλεια για το Mykonos Ticker : Βαγγέλης Κάστας - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...