28 Νοε 2011

Νέος διαγωνισμός για 100 πτυχιούχους στην ΕΛ.ΑΣ.

Νέος διαγωνισμός για 100 πτυχιούχους στην ΕΛ.ΑΣ.
Θέσεις για Νομικούς, πτυχιούχους ΜΜΕ, Οικονομολόγους, Ειδικούς Η/Υ ακόμη και Ιερέα.Νέο διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 πτυχιούχων ειδικών καθηκόντων στην Ελληνική Αστυνομία, προωθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο διαγωνισμός θα αφορά...
μόνιμο προσωπικό, η πρόσληψη του οποίου θα γίνει εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Το "πράσινο φως" για τις νέες προσλήψεις άναψε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν ενέκρινε Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο συνιστώνται 100 νέες οργανικές θέσεις προσωπικού ειδικών καθηκόντων όπως Νομικών, πτυχιούχων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Οικονομικών Επιστημών, Πληροφορικής, ακόμη και Ιερέα.
Οι νέες προσλήψεις εγκρίθηκαν -μετ' εμποδίων- από το ΣτΕ, καθώς το υπουργείο δεσμεύτηκε για την κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων άλλων ειδικοτήτων (αστυκτηνιάτρων, ψυχολόγων και υπαστυνόμων Β), αποδεικνύοντας παράλληλα ότι οι σχετικές δαπάνες βρίσκονται εντός των ορίων του προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέοι αξιωματικοί αυξημένων προσόντων (κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών) θα εργαστούν σε εξειδικευμένες διευθύνσεις οικονομικών, εγκληματολογικών ερευνών κ.λπ.
Οικονομική Αστυνομία
Οι πτυχιούχοι Οικονομικών που θα προσληφθούν, θα απασχοληθούν στην Οικονομική Αστυνομία, όπου απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επιστημονικού επιπέδου, σε θέσεις λογιστικής, χρηματοοικονομικής κ.λπ. Ανάλογα προσόντα χρειάζονται για τις νέες θέσεις βιοχημικών-βιολόγων στα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών όπου γίνονται εξετάσεις DNA για τη διαλεύκανση εγκλημάτων. Ελλείψεις υπάρχουν και σε ειδικούς στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι νομικοί που θα προσληφθούν θα έχουν ρόλο δημόσιου κατήγορου και θα αναλάβουν διάφορες υποθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. Οι υπόλοιποι θα εφαρμόσουν σύγχρονες μεθόδους (μάνατζμεντ) για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, μεθόδους ποιότητας, ενώ τεχνικοί (μηχανικοί, τοπογράφοι κ.λπ.) θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή, συντήρηση κτιρίων (και κρατητηρίων) της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αγγελική Μαρίνου
Πηγή :  ethnos
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker           
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...