26 Νοε 2011

Οικονομική ανασφάλεια: Βγείτε κερδισμένοι


Είναι αναμφίβολο ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο και ότι όλοι λίγο ή πολύ νιώθουμε το συναίσθημα της οικονομικής ανασφάλειας να μας κατακλύζει. Δεν είναι παράλογο, κάθε άλλο παρά φυσιολογική είναι η συναισθηματική μας αντίδραση.
Αρχικά, πάρτε μια βαθιά ανάσα. Ενώ ......
δεν υπάρχει άμεση λύση για την οικονομική πίεση, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τα προσωπικά επίπεδα του άγχους σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε το πρόβλημα με μεγαλύτερη ακρίβεια και να το αντιμετωπίσετε πιο άμεσα. Ας μην ξεχνάμε ότι η υγεία μας, ότι σημαντικότερο έχουμε, εξαρτάται άμεσα από το άγχος.
Μειώστε το άγχος σας κάνοντας ασκήσεις αναπνοών και σκεφτείτε τα πράγματα ψύχραιμα.

Αν:
Χάσατε τη δουλειά σας; Μην το βάζετε κάτω. Στείλτε πολλά βιογραφικά ή ανακαλύψτε τρόπους που μπορείτε να βγάλετε χρήματα. Αν έχετε ένα χόμπι ή ένα ταλέντο δείτε πως μπορείτε να το αξιοποιήσετε ώστε να βγάζετε λεφτά από αυτό. Ξεκινήστε κάτι δικό σας παίρνοντας μια επιδότηση ώστε να βοηθηθείτε στο ξεκίνημά σας.Η κρίση μπορεί να γεννήσει ευκαιρίες (κι όμως)! Που ξέρετε; Μπορεί η νέα σας δουλειά να σας αρέσει περισσότερο και να είναι πιο επικερδής.

Μειώθηκε ο μισθός σας; Υπάρχουν διάφορες part time δουλειές, όπου μπορείτε να γίνετε αντιπρόσωπος προϊόντων και να βγάλετε ένα εξτρά εισόδημα. Επίσης υπάρχουν site που συμμετέχοντας σε έρευνες μπορείτε να κερδίσετε χρήματα, εκπτώσεις σε προϊόντα ή υπηρεσίες ή δωροεπιταγές. Ακόμα μπορείτε να ανακαλύψετε διαγωνισμούς στο Facebook και σε sites και να κερδίσετε 3μερο ταξίδι για τις γιορτές π.χ. των Χριστουγέννων, προϊόντα, εισιτήρια και άλλες υπηρεσίες που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να πληρώσετε. Στο internet πολλές φορές μπορείτε να βρείτε θησαυρούς.

SOS: Αν δείτε ότι το άγχος έχει αρχίσει να σας δημιουργεί έντονα ψυχοσωματικά προβλήματα μιλήστε με έναν ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

Πηγή : myworld.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...