26 Νοε 2011

Συμμετοχή του Δήμου Μυκόνου στην Έκθεση World Travel Market 2011

Η 32η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM  διεξήχθη στο  εκθεσιακό κέντρο του Λονδίνου ExCel από 7 έως και 10 Νοεμβρίου 2011 και κατέλαβε συνολική εκθεσιακή επιφάνεια περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων.
H WTM θεωρείται το κορυφαίο ετήσιο τουριστικό γεγονός της Μεγ.Βρετανίας και ένα...
από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης, καθόσον δεν εκφράζει μόνον τη δυναμικότητα της Βρετανικής αγοράς - ως πηγή τουρισμού - αλλά έχει καθιερωθεί και αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά χρηματιστήρια και τόπος συνάντησης των σπουδαιότερων προμηθευτών και αγοραστών τουριστικών υπηρεσιών.
 Η συνολική συμμετοχή εκθετών, συνεκθετών, επισκεπτών και δημοσιογράφων ξεπέρασε τα 50.000 άτομα.
Τα στατιστικά στοιχεία της WTM 2011 συγκρινόμενα με τα αντίστοιχα της WTM 2010 δείχνουν ότι υπήρξε α) αύξηση 8% του αριθμού των επισκεπτών την 1η μέρα της έκθεσης (WTM 2011: 23.913) β) αύξηση του αριθμού των επαγγελματιών τουρισμού (WTM 2011 47.234).
Κατά την WTM 2011 πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις (συνέδρια, σεμινάρια, παρουσιάσεις και συζητήσεις) αναφερόμενες στις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχώρισε στις 8 Νοέμβρη η Responsible/Eco Tourism Day - παγκόσμια ημέρα δράσης για την ευαισθητοποίηση των Τουριστικών επιχειρήσεων και των καταναλωτών σε θέματα Περιβάλλοντος και ανάληψης δράσεων για την προστασία του πλανήτη .
Σημαντική υπήρξε και η World Travel Market Business Day στις 10 Νοέμβρη, κατά την οποία παρουσιάστηκαν ομιλίες για το μέλλον του τουρισμού.
Στην Έκθεση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κος Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, μίλησε με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Κον Γερουλάνο, ο οποίος συνεχάρη την προσπάθεια του Δημάρχου και της Μυκόνου για την προβολή της στο εξωτερικό.  Οι εκπρόσωποι του νησιού μοίρασαν έντυπο υλικό και dvds στους τουριστικούς πράκτορες και στο κοινό και παρείχαν αναλυτική πληροφόρηση για το νησί.
Το περίπτερο είχε  μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς μεγάλος αριθμός των επισκεπτών αναζητούσε πληροφόρηση για το νησί.

NewsRoom  Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...