18 Οκτ 2015

Για business και διπλωματία ο Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Την υποστήριξη του αιτήματος για αναδιάρθρωση του χρέους σε...ελληνικό έδαφος προσβλέπει από τον Ολάντ το Μαξίμου. Τι προσδοκά όμως ο Γάλλος πρόεδρος;........

Για το Μέγαρο Μαξίμου η έλευση του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα την Πέμπτη θα είναι μια ακόμη «αφορμή» να αναδείξει επικοινωνιακά την στήριξή που παρέχει ο γάλλος προέδρος στο αίτημα για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Για τον Γάλλο πρόεδρο είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την «θετική επιρροή» του στον Αλέξη Τσίπρα για την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων προς όφελος και των γαλλικών οικονομικών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτό μαρτυρά το γεγονός ότι τον γάλλο πρόεδρο θα συνοδεύει πολυπληθής ομάδα γάλλων επιχειρηματιών με δραστηριότητες σε πολλούς τομείς πχ την ενέργεια, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες.

Ο Ολάντ αναζητεί και...επενδυτική ισορροπία
 
Δεν είναι μυστικό ότι στο Παρίσι δεν είδαν με καλό μάτι ότι τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια περνούν σε γερμανικά χέρια - στην εταιρία Fraport- και θεωρούν πως για λόγους ...ισορροπίας στον γαλλογερμανικό άξονα αντίστοιχες επενδυτικές ευκαιρίες θα πρέπει να έχουν και γαλλικές επιχειρήσεις , δημόσιες και ιδιωτικές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πεδίο της ενέργειας και των υδρογονανθράκων προκαλεί το ενδιαφέρον των Γάλλων όπως και η ΕΥΔΑΠ , ΕΥΑΘ Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης , Rosco κ.α
Εκτιμάται δε ότι η αιφνιδιαστική εγκατάλειψη εκ μέρους των Ρώσων των σχεδίων απόκτησης του ΟΛΘ της Rosco και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναπτέρωσε τις επενδυτικές ορέξεις των Γάλλων.

Τα θέματα αυτά αναμένεται να τεθούν μεταξύ των άλλων σημαντικών ( πορείας υλοποίησης του προγράμματος, προσφυγικό) στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου οι κ. Ολάντ και Τσίπρας.  

Τι θα πει από το βήμα της Βουλής 
Στο προσκήνιο και από το βήμα της Βουλής -  που θα μετατραπεί θα φρούριο για την ομιλία του την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι  - ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να αναδείξει την ανάγκη πιστής τήρησης από πλευράς της Αθήνας των δεσμεύσεων της για τις μεταρρυθμίσεις και από πλευράς Ε.Ε έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Σημαντική αναμένεται να είναι και η στήριξή του για το προσφυγικό το οποίο προκαλεί αφόρητη πίεση στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα υποδοχής προσφύγων.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ενώ θα ανακηρυχθεί και επίτιμος διδάκτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πηγή: thetoc.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...