21 Οκτ 2015

Τι αλλάζει στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων

Τέλος εποχής για το επάγγελμα του φαρμακοποιού
Η πρόταση που παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.......

Δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία, είναι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης προς τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Iatronet, την πρόταση αυτή παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνου Λουράντου και μέλη του προεδρείου.

Η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και πραγματοποιήθηκε έπειτα από...αιφνιδιαστική επίσκεψη των φαρμακοποιών στην Αριστοτέλους.

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος ζήτησε να πληροφορηθεί την πρόταση της ελληνικής πλευράς για το θέμα, την οποία φέρεται να έχει γίνει αποδεκτή από τους “θεσμούς”.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχετική πρόταση, την οποία έχει παρουσιάσει στους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο κ. Σταθάκης συναντήθηκε μαζί τους την Τετάρτη και τους ανέφερε ότι η ελληνική θέση είναι να επιτρέπεται η ίδρυση φαρμακείου από μη φαρμακοποιούς, με τον όρο ότι μέτοχος θα είναι και φαρμακοποιός.
Τσακαλώτος

Συνάντηση είχε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τους θεσμούς.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, το ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, φαίνεται πως γίνεται δεκτή από τους δανειστές η ΚΥΑ που πρότεινε η κυβέρνηση. 

Η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου, χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.
Πηγή: iatronet.gr
Newsroom MykonosTicker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...