16 Οκτ 2015

Οι 11+1 τροφές που σας προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό!!
Έχει διαπιστωθεί πως μία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου.....
και στα δύο φύλα.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή θωρακίζει τον οργανισμό και είναι ικανή να αποτρέψει την εμφάνιση αρκετών μορφών καρκίνου.
Αν και οι ευεργετικές επιπτώσεις της σωστής διατροφής έχουν τεκμηριωθεί επιστημονικά από τη δεκαετία του 1950, πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κατά του Καρκίνου αποδεικνύουν ότι σχεδόν οι μισοί τύποι της ασθένειας είναι δυνατό να προληφθούν με το σωστό διαιτολόγιο.
Οι τροφές που συνιστούν οι ειδικοί είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό.
Οι τροφές που προστατεύουν τις γυναίκες από την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και πρέπει να τις συμπεριλάβετε στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα.
  • Τα σταυριανθή λαχανικά
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο,τα ραπανάκια, η ρόκα και το κουνουπίδι.
Μελέτες και πειράματα έχουν δείξει ότι τα συγκεκριμένα λαχανικά περιέχουν χημικές ουσίες, οι οποίες εμποδίζουν την καταστροφή του DNA των κυττάρων και κατά τη συνέπεια την πρόκληση καρκίνου.
  • Φυλλώδη λαχανικά
Λαχανικά όπως το σπανάκι και το μαρούλι περιέχουν στα σκούρα φύλλα τους δύο ουσίες τη λουτεΐνη και τη ζεαξανθίνη, οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
  • Φασόλια και όσπρια
Εκτός ότι είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνη B, οι συγκεκριμένες διατροφικές ομάδες,σύμφωνα με μελέτες, είναι “ασπίδες” κατά του καρκίνου του μαστού.
  • Ντομάτες
Η έμπειρη διατροφολόγος Tara Whyand, εξηγεί πως τροφές σαν την ντομάτα, την παπάγια και το καρπούζι, περιέχουν μία ουσία, το λυκοπένιο, η οποία αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
  • Ψάρια πλούσια σε ωμέγα 3
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιου Zhejiang κατέληξαν πως οι γυναίκες που καταναλώνουν τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα λιπαρά ψάρια, έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού, από τις γυναίκες που τα αποφεύγουν.
  • Ελαιόλαδο
Μία γυναίκα που προσθέτει παρθένο ελαιόλαδο στην καθημερινή της διατροφή έχεις 64% περισσότερες πιθανότητες να μην εμφανίσει καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Νιρβάνα στην Πάμπολα. Επίσης το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτοθρεπτικά συστατικά.
  • Σπόροι λιναριού
Ο λιναρόσπορος περιέχει λιγνάνες, δηλαδή χημικές ενώσεις μικρού μοριακού βάρους οι οποίες περιέχουν π-υδροξυ-φαινυλοπροπάνιο και “σαμποτάρουν” την εμφάνιση καρκίνου του μαστού μετά την εμμηνόπαυση.
  • Σόγια
Τα φαγητά με σόγια είναι πλούσια σε φυτοοιστρογόνα, ουσίες που εμποδίζουν την δημιουργία βλαβερών ιστών στο στήθος.
  • Ρόδι
Σούπερ φρούτο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς το ρόδι, το οποίο συνιστά πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τανινών και φλαβονοειδών. Πρόσφατες έρευνες καταδει κνύουν πως τα εκχυλίσματα του ροδιού μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον μαστό, τον προστάτη, στο έντερο και στους πνεύμονες.
  • Αβοκάντο
Πρόκειται για ένα φρούτο που περιέχει περσίνη, η οποία εμφανίζει αποτελεσματική δράση στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού. Η φαρμακοβιομηχανία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες ώστε να διερευνηθεί αν η εν λόγω τοξίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χημειοθεραπευτικός παράγοντας.
  • Σκόρδο
Ανήκει στην ομάδα των ουσιών που απενεργοποιούν τη δράση των ελεύθερων ριζών και τροποποιούν τη δράση των ενζύμων. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες σκόρδου αντιμετωπίζουν μειωμένες πιθανότητες να νοσήσουν από καρκίνο.
  • Πράσινο τσάι
Πλούσιο σε κατεχίνες, το πράσινο τσάι επιβραδύνει ή και αποτρέπει την επέκταση των καρκινικών κυττάρων. Η συχνή κατανάλωσή του προστατεύει από αρκετές μορφές καρκίνου.
  • Ελαιόλαδο
Σημαντικός σύμμαχος για την υγεία, το ελαιόλαδο και ειδικά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...