21 Σεπ 2015

Πάνδημος εορτασμός της μνήμης του Νεομάρτυρα Μανουήλ στη Μύκονο (Pics-Videos)

Πλήθος ευσεβών Μυκονιατών και παραθεριστών παρευρέθησαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς επί της Ιεράς μνήμης του Κρήτα κατά την καταγωγή, Αγίου Νεομάρτυρα Μανουήλ, της Μυκόνου....
Χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β', συνεπικουρούμενος από τους εφημέριους του Νησιού, Πρωτοπρεσβύτερους π. Πέτρο Μαραγκό, π. Βασίλειο Τζανιδάκη και τον Διάκoνο Γεώργιο.
 Παρακολουθήστε Video: 
Ο Σεβασμιώτατος ευλογεί τους πιστούς κατά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιστάμενος στην Ωραία Πύλη, όπου κρατώντας δια μεν της δεξιάς το τρικήριο, δια δε της αριστεράς το δικήριο υψώνει ευλαβώς ψάλλοντας....
"Κύριε, Κύριε επίβλεψον εξ ουρανού και ίδε και επίσκεψαι την άμπελον ταύτην και κατάρτισαι αυτήν, ην εφύτευσεν η δεξιά Σου''
 Παρακολουθήστε Video:
Ψάλλοντας την Φήμη του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ Δωροθέου Β΄......
"Δωροθέου του Σεβασμιωτάτου και θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου και Μυκόνου….. πολλά τα έτη"
Παρακολουθήστε Video:
Θεία Λειτουργία μέσα σε κλίμα Λειτουργικής Ιεροπρέπειας και λατρευτικής κατάνυξης.
Παρακολουθήστε Video:
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς απήγγειλε το «Πιστεύω»......
Παρακολουθήστε Video:
Οι ευσεβείς Μανώλης Μανιάς και Γιάννης Χατζησπύρος με κρητικές φορεσιές και νεαρά Μυκονιατόπουλα με τοπικές ενδυμασίες, προσέδωσαν ευωδία παράδοσης στην Θεία Λειτουργία....


Η Αντιδήμαρχος Μυκόνου κα Ειρήνη Γρυπάρη απήγγειλε το «Πάτερ ημών».......
  Παρακολουθήστε Video:
Την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρηκολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μίλτος Ατζαμόγλου και κα Ειρήνη Γρυπάρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, η Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Ελένη Καλμπουρτζή, ο Δημ. Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΟ ''Αξιώτης" Δημήτρης Γρυπάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Κουσαθανάς, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Δημήτρης Λαζαρίδης με την Σύμβουλο Μαρία Κουσαθανά, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρουσούλα Χανιώτη και η Υποψήφια Βουλευτής με την Ν.Δ κα Κατερίνα Μονογιυού.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. κ Δωρόθεος Β', απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα .... αναφέρθηκε στην θεολογική και ανθρωπολογική διάσταση σημασίας της άρσεως του Σταυρού του Χριστού ειπών μεταξύ άλλων «… ότι ο Χριστός εκάλεσε μαθητές και όχι οπαδούς, και ότι μαθητεία είναι η σπουδή στον Ευαγγελικό λόγο και η συνομολόγηση του μαρτυρίου του Χριστού ως προσωπική μαρτυρία της Πίστεως ενός εκάστου…»
Παρακολουθήστε Video:
Τέλος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρωθιερέα του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Μαραγκό και τους συνεργούς του για την προετοιμασία της εορτής, του παρισταμένους στη Μύκονο διαβιούντες Κρήτες, τους μαθητές και της μαθήτριες των Κατηχητικών Σχολείων με την σημαία, η οποία φέρει τον Άγιο Μανουήλ τον οποίο ο Σεβασμιώτατος με απόφασή του έχει εξονομάσει προστάτη των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Δήμαρχο Μυκόνου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τους Αντιδημάρχους, την Περιφερειακή Σύμβουλο, την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τους Δημοτικούς Συμβούλους, την υποψηφία Βουλευτή των Κυκλάδων κ. Αικατερίνη Μονογυιού, του Ιεροψάλτες και τους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τους Διακονητές τους παρισταμένους Μυκονίους και τους παραθερίζοντες στους οποίους ευχήθηκε από καρδίας για το οδεύων φθινόπωρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία επηκολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εινόνας του Αγίου Μανουήλ....
Προπομπός της λιτανευτικής πομπής, η σημαία των Κατηχητικών Σχολείων,  η οποία φέρει τον Άγιο Μανουήλ.
Η Λατρευτική πομπή, αφού διέσχισε τα γραφικά δρομάκια της Χώρας, με  κατεύθυνση την παραλία……
Παρακολουθήστε Video:
....... έφτασε στον Αϊ Νικολάκη της Καδένας, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου εψάλλη δέηση.
Παρακολουθήστε Video:
Καθόλη τη διάρκεια της λιτάνευσης οι καμπάνες ηχούσαν........
Ο Σεβασμιώτατος κατά την επιστροφή της Λιτανείας και πριν την απόλυση ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα, καλό φθινόπωρο να έχομε και πάλι του Χρόνου να συνεορτάσομε.
Παρακολουθήστε Video:
Newsroom mykonosticker.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...