6 Μαρ 2015

Γ. Χατζημάρκος για την Υγεία: « Ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, αντί για υπομνήματα προς τα Υπουργεία και στημένες παραστάσεις αντίστασης»

Εχουμε υπογράψει και είναι οριστικό διαζύγιο με το παρελθόν
Προτεραιότητα στο θέμα της υγείας, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια.......
συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, ως το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των μικρών νησιών – και όχι μόνο αυτών - απόρροια της πλήρους αδιαφορίας και της αδράνειας επί δεκαετίες.

Μετά και την ομόφωνη ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της κάλυψης από μέρους της ΠΝΑΙ του κόστους των κινήτρων που θα δοθούν σε 60 επικουρικούς γιατρούς για να καλύψουν τα κενά στις δομές υγείας των μικρών νησιών, αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών μεγαλύτερων νησιών, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα απολύτως χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας που διέπει την λειτουργία της σημερινής περιφερειακής αρχής. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή του για την άμεση και θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του Υπουργού κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να θέσει και εκείνος το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα, σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν.

«Στο θέμα αυτό, είχαμε τις εξής επιλογές. Είτε να συνεχίσουμε την ίδια πρακτική των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή, να γράψουμε ένα ακόμη υπόμνημα και να το στείλουμε στα υπουργεία, είτε να στήσουμε μια παράσταση αντίστασης. Επειδή το διαζύγιο με το παρελθόν, εμείς από την πλευρά μας το έχουμε υπογράψει και είναι οριστικό, από εδώ και στο εξής, σε όλα τα θέματα θα υπάρχουν προσεγγίσεις προς την κατεύθυνση λύσεων άμεσα εφαρμόσιμων και όχι με σκοπό να «χτίσουμε» προσωπική επικοινωνιακή εικόνα», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επισήμως καταγεγραμμένα κενά σε ιατρικό προσωπικό στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, απαιτούνται 100 γιατροί για την κάλυψή τους, 50 επικουρικοί και 50 αγροτικοί. Η πρωτοβουλία της ΠΝΑΙ αφορά μόνος τους επικουρικούς γιατρούς (η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αναφέρεται σε 60 επικουρικούς), ενώ καταβάλλεται προσπάθεια τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου, ώστε η ΠΝΑΙ να μπορέσει να δώσει κίνητρα και στους αγροτικούς γιατρούς.

Σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό, ο κ. Χατζημάρκος είπε ότι οι διαδικασίες και ο χρόνος ολοκλήρωσής τους, είναι θέμα του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι «η ΠΝΑΙ δεν υποκαθιστά το Υπουργείο». 
Εξέφρασε όμως την πεποίθηση ότι δεδομένου του ενδιαφέροντος του Υπουργού Υγείας, με τον οποίον θα έχει συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες, η διαδικασία να συμπεριληφθούν τα κίνητρα της ΠΝΑΙ στην προσεχή προκήρυξη του Υπουργείου για τους επικουρικούς γιατρούς, θα ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα, ακόμη και σε διάστημα ενός μήνα.

Τέλος, ο περιφερειάρχης είπε ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει δρομολογηθεί από πλευράς της Περιφέρειας και για την κάλυψη των κενών του ΕΚΑΒ.
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...