16 Μαρ 2015

6 παγίδες στο σεξ και πώς να τις αποφύγετε

Τι κάνουμε λάθος, αλλά δεν το ξέρουμε; Ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγουμε την επόμενη φορά για να κάνουμε πραγματικά ωραίο, άνετο και οργασμικό σεξ;........

1.«Πρέπει να μπορώ να κάνω σεξ κάθε στιγμή και σε κάθε σημείο»
Έχοντας την ανάγκη να είμαστε διαθέσιμοι και έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, συχνά θα μπλέκουμε ε και λέμε ‘πρέπει’. Εκεί ξεκινά και το λάθος! Σημασία δεν έχει να έχω την δυνατότητα αλλά την επιθυμία για σεξ για τον σύντροφό μου. Αυτή θα ήταν μία σκέψη σαφώς πιο βοηθητική και σίγουρα λιγότερο αγχωτική. Κράτα στο μυαλό σου πως πρώτα έρχεται η επιθυμία και μετά τσεκάρουμε αν μπορούμε εκεί που είμαστε εκείνη τη στιγμή.

2.Τα προκαταρκτικά δεν χρειάζονται
Αν και γίνονται συζητήσεις διαρκώς και διαβάζετε έρευνες, την ώρα του σεξ, που καμιά φορά υπάρχει και βιασύνη, τα προκαταρκτικά είναι η φάση που μπορεί να προσπεραστεί με τη μεγαλύτερη άνεση. Ξεχνώντας πως το σώμα έχει ανάγκη να προετοιμαστεί πριν από τη διείσδυση, θεωρούμε πως αφού υπάρχει επιθυμία, το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε χωρίς ρούχα. Χωρίς όμως τον χρόνο, τα χάδια, τα παιχνίδια στο ενδιάμεσο, δεν είναι και τόσο εξασφαλισμένη η επιτυχημένη διείσδυση που θα φέρει και τον οργασμό.

Θυμηθείτε πως από την επιθυμία στη διέγερση και μετά στον οργασμό, ο άντρας και η γυναίκα δεν περνούν με την ίδια ταχύτητα, καθώς το γυναικείο σώμα είναι πιο αργό συγκριτικά με το αντρικό. Αφαιρέστε τα ρούχα σας χωρίς βιασύνη και παίξτε με τον σύντροφο αλλά και το σώμα σας. Αυτή η μικρή καθυστέρηση θα αυξάνει όλο και περισσότερο την επιθυμία σας και θα μπείτε ακόμη πιο δυναμικά στην πράξη ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ!

3. Η υπερπροσπάθεια
Αν και αυτό συμβαίνει συχνά συνδυαστικά και ως αποτέλεσμα των παραπάνω σφαλμάτων, μπαίνουμε συχνά στη διαδικασία να κάνουν όσα έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει, ότι θέλει ο σύντροφός μας. Με ρυθμό συγκεκριμένο, με τη σειρά που έχουμε δει πως έχει επιτυχία και σε πορνογραφικά βίντεο, μπαίνουμε στο σεξουαλικό παιχνίδι και ελπίζουμε να μην εντοπίσουμε κανένα εμπόδιο. 
Σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, μπορεί να μπλοκάρουμε, καθώς στο αρχικό σχέδιο δεν υπήρχε αυτή η δυσκολία. Γίνετε πιο αυθόρμητοι, μην ξεχνάτε πως το σεξ που βλέπουμε σε ταινίες και φωτογραφίες δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό σεξ, μην ιδρώνετε λοιπόν για να χωρέσετε στο πρότυπο που έχετε ως ‘σωστό’ στο μυαλό σας!

4. Επιλέγουμε πάντα τη «σίγουρη» πορεία
Αφού τις τελευταίες 3 φορές είχατε την ίδια διαδρομή, ξεκινήσατε τα φιλιά από τον καναπέ, περάσατε στη κρεβατοκάμαρα και μετά κοιμηθήκατε αγκαλιά, πιστεύετε πως αυτή είναι και η σωστή διαδικασία. Έτσι την επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά. 
Μοιραία… έρχεται η ρουτίνα και ενώ ήταν τόσο αποτελεσματική τόσες φορές, τώρα ξαφνικά κάτι λείπει. Αφήστε τη φαντασία σας και την επικοινωνία με τον σύντροφό σας να σας οδηγήσει στην επόμενη σεξουαλική σας συνάντηση πιο άνετα, πιο δημιουργικά και πιο αυθόρμητα. 
Μην απαιτείτε να είναι κάθε φορά το ίδιο επιτυχημένη, καθώς μπορεί το σεξ να μην φέρει τον ίδιο έντονο οργασμό φερ’ ειπείν αλλά να σας κάνει να μάθετε κάτι περισσότερο για το σύντροφό σας ή/και για εσάς. Εξασφαλίστε λοιπόν μία διαφορετική εμπειρία την επόμενη φορά και ξεφύγετε από την επανάληψη.

5. Δεν μιλάμε γιατί ο/η σύντροφος…»ξέρει».
Αν και τις πρώτες φορές, θα έλεγε κανείς πως είναι αναμενόμενο να μην επικοινωνούμε τι θέλουμε, τι μας αρέσει και τι θα θέλαμε να αποφύγει ο σύντροφός μας κατά τη διάρκεια του σεξ, αυτό συχνά διαιωνίζεται μέσα στη σχέση. 
Η ντροπή, η αίσθηση πως ‘δεν κάνει’, πως μοιάζει με υποτίμηση, είναι μερικές από τις αιτίες που θα κάνουν τόσο εκείνον όσο και εκείνη να διστάσει να εξωτερικεύσει αυτά που τους αρέσουν αλλά και αυτά που τους ενοχλούν στο σεξ. 
Αναγνωρίζοντας πρώτα ο καθένας στο σώμα του αυτά που ενεργοποιούν την σεξουαλικότητά του, μετά θα μπορεί ευκολότερα να το μεταφέρει και στο σύντροφό του στο κρεβάτι, καθοδηγώντας με χάδια και λόγια. Αυτό μόνο αρνητικά αποτελέσματα δεν θα έχει, αφού θα εξασφαλίσει και στους δύο μία ολοένα και πιο ερωτική και άνετη σεξουαλική επαφή.

6. Τα «απαραίτητα» χάδια μετά το σεξ
Εκείνη θα σε πει αναίσθητο αν κοιμηθείς μετά το σεξ, εκείνος θα έρθει να σε αγκαλιάσει και να κοιμηθείτε αγκαλιά αφού τελειώσετε. Ποιος λέει πως είναι απαραίτητα και τα δύο αυτά; Ισχύει πως οι ορμόνες που πλημμυρίζουν το σώμα μας μετά το σεξ, μας κάνουν να έχουμε ανάγκη για πιο άμεση σωματική επαφή. 
Αντίστοιχα όμως, ισχύει και ότι η σεξουαλική επαφή προκαλεί και σωματική κόπωση αλλά και ένα αίσθημα ολοκλήρωσης που ο ύπνος μπορεί ευχάριστα να επισφραγίσει. Μην νιώθετε άσχημα λοιπόν, όποια κι αν είναι η ανάγκη σας μετά το σεξ, κανείς δεν βάζει κανόνες (και) σε αυτό!
* Από την Αγγελική Τζάνου, BSc Ψυχολογία – MSc Ψυχολογία Υγείας, Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία- Sex Therapy
210 77 1000 4, 6972586625 – antzanou@gmail.com- https://www.facebook.com/tzanouaggelikipsy
Πηγή: joytv.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...