13 Μαρ 2015

Κέρδη ως και 115 ευρώ το μήνα για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

Υπάρχουν και καλά νέα για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες που έχουν πρόβλημα στην καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών..........
Έρχεται ρύθμιση που θα επιτρέπει να κατέβουν ως και τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες εξασφαλίζοντας αρκετά χρήματα. Στο νέο νομοσχέδιο θα υπάρχει ρύθμιση που θα επιτρέπει αλλαγή ασφαλιστικής κλίμακας για έναν χρόνο.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλαδή θα μπορούν για έναν χρόνο να καταβάλουν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές έτσι ώστε να ανασάνουν κάπως από τα έξοδα που τους πνίγουν λόγω κρίσης.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα που δίνει στην εφημερίδα "Το Έθνος" ο ειδικός σε θέματα Ασφαλιστικού Δικαίου Διονύσης Ρίζος οι ασφαλισμένοι μπορούν να γλιτώσουν ποτά που ξεπερνούν τα 1.300 ευρώ το χρόνο.

Ένας ασφαλισμένος στην κατηγορία Π08 του ΟΑΕΕ μπορεί να πάει στην κατηγορία Π05 και από τα 504 ευρώ που πληρώνει σήμερα να πέσει στα 386 ευρώ/μήνα.

Αντίστοιχα εάν ένας ασφαλισμένος επιλέξει για ένα χρόνο να πάει από την κατηγορία Π10 στην Π07 μπορεί αντί για 572 ευρώ/μήνα να πληρώνει 466 ευρώ/μήνα.

Ένας ασφαλισμένος του πρώην ΤΣΑ με κρατήσεις 538 ευρώ στην κατηγορία Π09 μπορεί να καταβάλει μόνο 436 ευρώ για έναν χρόνο εάν υπαχθεί στην κατηγορία Π06.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...