12 Μαρ 2015

Σήμερα για διαβούλευση το σχέδιο για τις 100 δόσεις

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθεί για διαβούλευση το σχέδιο για τις 100 δόσεις. Δεν αναμένονται αλλαγές.......

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες, άφηναν πριν από λίγο, στελέχη του υπουργείου οικονομικών.
Διευκρινίζουν ότι σε πρώτη φάση το κείμενο θα δοθεί για δημόσια διαβούλευση στο opengov.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή θα καθυστερήσει αρκετές ημέρες ακόμη.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η έκτακτη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα στους οφειλέτες της εφορίας να πληρώσουν μέρος ή το σύνολο των οφειλών τους εφάπαξ εξασφαλίζοντας την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων, να κατατεθεί ως τροπολογία, σε κάποιο από τα νομοσχέδια που θα προηγηθούν, παραδείγματος χάριν είτε σε αυτό που θα αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίση ή στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη αναπνευστικού.
 
Τι θα περιλαμβάνει
Εκτός νομοσχεδίου της ρύθμισης για τις 100 δόσεις αφήνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείου Οικονομικών την πολυδιαφημισμένη πρόταση για «κούρεμα» 50% σε όσους αποπληρώσουν τα χρέη τους μέχρι το τέλος Απριλίου. Αντ αυτού, θα δοθεί η δυνατότητα της μερικής αποπληρωμής του συνολικού χρέους με «αντάλλαγμα» την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων.
Πηγή: thetoc.gr
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...