22 Σεπ 2015

Απελευθερωθείτε: Tο αξίζετε!!

Έχετε αξία, μετράτε και είστε αρκετά καλοί!!!
Πώς αισθάνεστε για τη ζωή σας και τον εαυτό σας; Σκεφτόμουν σήμερα το πρωι για την έννοια της αξίας και για το πώς τόσοι πολλοί άνθρωποι που δουλεύω μαζί τους πρέπει να πιστέψουν ότι έχουν αξία.......

Παραδόξως, οι πιο ευγενικοί και υπέροχοι άνθρωποι είναι αυτοί που συχνά έχουν άσχημη ιδέα για τον εαυτό τους. Αν δεν πιστέψετε στην αξία που κρύβετε μέσα σας αυτό θα σας οδηγήσει σε πολλά άσχημα αποτελέσματα, όπως στην καταπίεση του να πείτε αυτό που πραγματικά αισθάνεστε, στο να αφήσετε τους άλλους να σας ποδοπατήσουν, στο να αγνοήσετε τα όνειρα και το πάθος σας γι αυτό που σας αρέσει και ούτω καθεξής.
"Έχω μερικές σκέψεις λοιπόν που αναλογιζόμουν σήμερα", αναφέρει η Δρ. Susan Biali:

1) Τι είναι πραγματικά υπέροχο, ξεχωριστό και / ή διαφορετικό για εσάς;
Όλο και κάτι θα υπάρχει, σίγουρα, γι αυτό να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας. Νιώθω ιδιαίτερα ενθουσιασμένη όταν κάποιος έχει ένα πραγματικά ασυνήθιστο χάρισμα ή ταλέντο, ακόμη και αν ο κόσμος δεν το εκτιμά, καθώς αυτό δείχνει την αυθεντικότητα (ενάντια στο να προσπαθείτε να είστε ό, τι οι άλλοι σκέφτονται πως έχει αξία). 
Υπάρχει συνήθως ένας θαυμάσιος δρόμος που απλώνεται μπροστά σας, γεμάτος χαρά και εκπλήξεις, αν τιμήσετε, δουλέψετε και ακολουθήσετε αυτό το χάρισμα.

2) Σε τι είστε καλοί;
Πείτε την αλήθεια στον εαυτό σας και πιστέψτε την. Εάν ανησυχείτε μήπως φανείτε υπερόπτες ή υπερφίαλοι (τόσοι πολλοί από τους πελάτες μου, μου λένε ότι ανησυχούν για αυτό και διστάζουν να πουν ακόμα και σε μένα για το τι είναι σπουδαίο για τον εαυτό τους), δεν είστε το είδος του ανθρώπου που θα γίνει ποτέ ενοχλητικά ναρκισσιστής οπότε σταματήστε να ανησυχείτε γι 'αυτό.

Ακουσα πρόσφατα από μία γυναίκα που υπέφερε από βαθιά κατάθλιψη και χαμηλή αυτοεκτίμηση πως αποφάσισε να δει τον εαυτό της με καλύτερο μάτι και να αναγνωρίσει μέσα της ότι είναι μία άψογη μητέρα, μία στοργική σύζυγος, και μία εξαιρετική νοικοκυρά. Μόλις πίστεψε στην πραγματική αξία του εαυτού της και σταμάτησε να απορρίπτει τη ζωή της, ολόκληρο το είναι της άρχισε να αναπτερώνεται.

3) Αξίζετε για τα όνειρά σας
Πιστεύω ακράδαντα ότι αν έχετε ένα όνειρο ή μία λαχτάρα μέσα στην καρδιά σας, υπάρχει εκεί για κάποιο λόγο. Τα όνειρά μας εναποτίθενται στις καρδιές μας, γιατί ακολουθόντας τα ζούμε τη ζωή μας όπως την έχουμε σχεδιάσει. Μία πλήρης ζωή που ευχαριστεί τους άλλους. Δεν είναι εγωιστικό να ακολουθήσετε τα όνειρά σας, στην πραγματικότητα θα κάνετε στους άλλους μεγάλο κακό με το να μείνετε υποτιμημένοι και περιορισμένοι.

Έλαβα σήμερα ένα ακόμη mail από μία γιατρό, κάτοικο της περιοχής, που είναι απογητευμένη και απελπισμένη με την επαγγελαμτική της ενασχόληση, λέγοντάς μου ότι η ιστορία μου της δίνει ελπίδα για ένα πιο ουσιαστικό μέλλον. 
Είχα ακούσει από ανθρώπους να μου λένε ότι τελευταία στιγμή γλίτωσαν από την αυτοκτονία, επειδή κάποιος τους πρότεινε την ιστοσελίδα μου. Ευχαριστώ το Θεό, που άκουσα αυτό που η καρδιά μου μου έλεγε και βρήκα το θάρρος να το ακολουθήσω, ακόμα κι αν φαινόταν επιπόλαιο ή μαλθακό εκείνη τη στιγμή.

Τα όνειρά σας μετράνε και αξίζουν. Δεν χρειάζεται να φέρετε τον κόσμο σας ανάποδα ή να εγκαταλείψετε τους ανθρώπους που νοιάζονται ιδιαιτέρως για να ακολουθήσετε τα όνειρά σας. Αλλά μπορείτε να βρείτε τρόπους να λάβετε κάποια μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση που θα οδηγήσουν σταθερά σε αυτό που είναι γραφτό να γίνετε.

4) Τα όριά σας έχουν σημασία
Έχετε μια εσωτερική πυξίδα. Ξέρετε ποιό είναι το καλό και ποιό το λάθος για εσάς. Η δυσαρέσκειά σας αναζωπυρώνεται όταν ξέρετε ότι κάποιος θέλει να επωφεληθεί από εσάς. Ο σιωπηλός θυμός και η ντροπή σας υπενθυμίζουν για ακόμα μία φορά πως δεν είπατε όχι, παρόλο που το θέλατε τόσο πολύ.

Αυτό είναι το εσωτερικό σύστημα συναγερμού σας που μπορείτε να εμπιστευθείτε και να το αφήσετε να σας καθοδηγήσει. Τα όριά σας είναι αληθινά και σημαντικά. Το να θέλετε να πείτε όχι δεν είναι λάθος.

Είναι αλήθεια πως το να εξυπηρετείτε και να βοηθάτε τους άλλους είναι ο πυρήνας μιας ικανοποιητικής και γεμάτης νόημα ζωής, αλλά μπορείτε να εμπιστευθείτε την εσωτερική σας πυξίδα που θα σας υποδείξει ποίοι άνθρωποι αξίζουν πραγματικά τη βοήθειά σας. Εάν αισθάνεστε ένα «όχι» μέσα σας, να το ακούσετε,να το εκφράσετε, και να προχωρήσετε σε ό, τι ελεύθερα σας δίνει χαρά και ενέργεια στη ζωή σας. Εκεί αξίζετε να βρίσκεστε.
5) Η φωνή σας αξίζει να ακουστεί
Πραγματικά δούλεψα αρκετά πάνω σε αυτό. Έμαθα από το σύζυγό μου ότι υπάρχουν φορές που προσπαθώ να αποδείξω κάτι παίρνοντας «φωνή μικρού κοριτσιού», κάτι για το οποίο δεν έχω επίγνωση και αυτό τον τρελαίνει. Συνειδητοποίησα ότι χρησιμοποιώ αυτή τη φωνή, όταν νιώθω ανίσχυρη να ακουστώ, όταν αισθάνομαι πως το αίτημά μου ή η γνώμη μου δεν είναι αρκετά ισχυρά για να ειπωθούν.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, δε μίλησα ποτέ όταν έπρεπε. Ποτέ δεν έκανα γνωστές τις ανάγκες μου. Φέτος, έχω γίνει ντετέκτιβ του εαυτού μου, παρατηρώντας τη ροή των σκέψεών μου για σιωπηλές ανάγκες που κανονικά θα τις είχα αφήσει να περάσουν απαρατήρητες.

Αν οι άνθρωποι γύρω σας νοιάζονται για εσάς, θα πρέπει να ξέρουν τι σκέφτεστε, τι πιστεύετε, τι σας ενδιαφέρει και τι έχετε ανάγκη να κάνετε. Νομίζω πως δεν εξέφραζα τις ανάγκες μου γιατί φοβόμουν οτι θα ανακάλυπτα πως αν ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστευόμουν όλα αυτά, δε θα μπορούσε να με βοηθήσει, δε νοιαζόταν για μένα. Αυτό είναι πραγματικά καλό να το ανακαλύψετε, γιατί τώρα ξέρετε την αλήθεια και μπορεί να λάβετε δράση.

Θα ανακαλύψετε όμως, ότι οι γύρω σας είναι περισσότερο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι όταν ξέρουν πώς πραγματικά αισθάνεστε, και θέλουν να γνωρίσουν την πραγκατική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε. Αυτό είναι αληθινή τρυφερότητα. Εάν δεν μοιράζεστε το πώς πραγματικά αισθάνεστε, εμποδίζετε τους άλλους από το να σας γνωρίσουν και να σας αγαπήσουν πραγματικά.

Κάντε μια λίστα με το τι είναι καλό, αβρό και αληθινό για εσάς. Γράψτε κάπου γιατί η φωνή σας έχει αξία και γιατί πρέπει να την υψώσετε. Περιγράψτε το λόγο γιατί κάποιος είναι τυχερός που σας γνωρίζει.
Πιστέψτε το!! Ζήστε το σαν αυτό να είναι αλήθεια!! Γιατί είναι!!
Πηγή: Psychology Today-psyhealth
NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...