16 Οκτ 2013

Ανοίγει η εφαρμογή για διορθώσεις στο Ε9

Για τα έτη 2011, 2012 και 2013
Εντός των προσεχών ημερών θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9, η οποία θα γίνεται μέσω της διόρθωσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων και θα αφορά....
όχι μόνο στον Πίνακα 1 (οικόπεδα εντός σχεδίου ή οικισμού και κτίσματα εντός και εκτός σχεδίου), αλλά και τον Πίνακα 2 (αγροτεμάχια).

Σημειώνεται πως με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη για τα έτη 2011, 2012 και 2013, οι διορθώσεις που πραγματοποιούνται μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του τέταρτου μήνα από την ημερομηνία έκδοσης της δήλωσης - εκκαθαριστικού σημειώματος ΦΑΠ, θεωρούνται ότι πραγματοποιήθηκαν λόγω υπαιτιότητας της υπηρεσίας και εκκαθαρίζονται ως τέτοιες, χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων ή προστίμων.

Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα στους φορολογουμένους που θα τροποποιήσουν το Ε9 μετά την καταληκτική προθεσμία (εξέπνευσε στις 15 Σεπτεμβρίου). Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας για την υποβολή του Ε9 ο κ. Θεοχάρης ανέφερε προ ημερών πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, εφόσον δεν προκύπτει διαφορά φόρου.

Πηγή : news.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...