28 Οκτ 2013

Στρώστε τα χαλιά επάνω σε αντιολισθητικό δίχτυ!!

Οι λόγοι για να βάλεις αντιολισθητικό δίχτυ (υπόστρωμα) κάτω από τα χαλιά σου είναι δύο: .....
 
Ο πρώτος (και ο βασικότερος) είναι ότι δε θα γλιστράνε, οπότε μειώνεται ο κίνδυνος για ατυχήματα μέσα στο σπίτι. Αν μάλιστα θέλεις να εξασφαλίσεις καλύτερο αποτέλεσμα, εκτός από το υπόστρωμα που θα βάλεις από κάτω κόλλησέ τα περιμετρικά στο δάπεδο χρησιμοποιώντας κολλητική ταινία δύο όψεων – θα τη βρεις, όπως και το υπόστρωμα, σε καταστήματα με χαλιά, μοκέτες ή είδη σπιτιού.

Ο δεύτερος λόγος για να βάλεις υπόστρωμα είναι ότι προσφέρει μαλακότερο πάτημα επάνω στα χαλιά. Μπορεί επίσης να προστατέψει τόσο το κάτω μέρος των χαλιών όσο και τα πατώματα από την τριβή που αναπτύσσουν μεταξύ τους, όταν βαδίζουμε επάνω τους.

Για να βεβαιωθείς ότι η τοποθέτηση του αντιολισθητικού διχτυού έγινε σωστά, σπρώξε μαλακά με το πόδι σου το χαλί – αν δεν ανασηκώνεται εύκολα και δεν μετακινείται, έχεις κάνει σωστή δουλειά.
Tip
Μπορείς να αγοράσεις αντιολισθητικό υπόστρωμα σε ρολό (με το μέτρο) και να το κόψεις στις διαστάσεις που θέλεις τοποθετώντας πολλά κομμάτια το ένα δίπλα στο άλλο. 
 
Στα καταστήματα μπορείς ακόμα να βρεις υποστρώματα παχιά και αφρώδη, τα οποία επιπλέον εξασφαλίζουν μόνωση από τον ήχο, την υγρασία και το κρύο, ενώ κάποια από αυτά προσφέρουν και ορθοπεδικό βάδισμα απορροφώντας τους κραδασμούς.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...