24 Οκτ 2013

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που τα ζευγάρια κάνουν σεξ

Δεν είναι αυτό που νομίζετε!
Για πολλά χρόνια οι επιστήμονες - αλλά κι εμείς- πίστευαν ότι οι άνθρωποι κάνουν σεξ για απλούς και συγκεκριμένους λόγους: για να κάνουν παιδιά, για την ηδονή και την απόλαυση που προσφέρει....
Το 2007, μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας ήρθε να ταράξει τα νερά: κατέγραψε ούτε λίγο - ούτε πολύ 237 διαφορετικούς λόγους για τους οποίους κάνει κανείς σεξ. Οι λόγοι αυτοί ποίκιλαν από εκτόνωση του στρες μέχρι... επαφή κι ένωση με το θεό (τον όποιο θεό πιστεύει ο καθένας) και την εκδίκηση (απατώ το σύντροφό μου που με απάτησε).

Δυο νέες έρευνες του Πανεπιστημίου του Τορόντο αυτή τη φορά, που δημοσιεύονται στο Personality and Social Psychology Bulletin έρχονται να ανατρέψουν ακόμη περισσότερο τα όσα ξέραμε.

Οι μελετητές βρήκαν λοιπόν 2 βασικές κατηγορίες λόγων για τους οποίους οι άνθρωποι κάνουν σεξ, ειδικά σε μακροχρόνιες σχέσεις: την προσέγγιση και την αποφυγή. Η πρώτη κατηγορία έχει να κάνει με κάποιο θετικό στόχο, π.χ.: "θέλω να έρθω πιο κοντά με το σύντροφό μου". Η δεύτερη με έναν αρνητικό στόχο ή καλύτερα με την αποφυγή κάποιων καταστάσεων, π.χ. "δεν θέλω να τσακωθούμε" ή "δεν θέλω να νιώσω τύψεις ότι τον απορρίπτω". Αυτές οι κατηγορίες χωρίζονται σε δυο υποκατηγορίες τους "εγωκεντρικούς" στόχους και τους στόχους με "επίκεντρο τον άλλο".

Διαπίστωσαν επίσης ότι οι λόγοι που κάνει κάποιος σεξ επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της σχέσης ενώ και μια και μόνο επαφή ακόμη μπορεί να επηρεάζει τη σχέση ακόμη και μήνες μετά.
Κάνω σεξ με ή... για τον άλλο;

Οι μελετητές επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στους λόγους "με επίκεντρο τον άλλο" καθώς αυτοί είναι που - όπως λένε- επηρεάζει κυρίως τη σχέση.

Όπως διαπίστωσαν, τις ημέρες που οι συμμετέχοντες στην έρευνα, έκαναν σεξ για πιο θετικούς στόχους απολάμβαναν το σεξ και ένιωθαν πιο θετικά συναισθήματα. Ενώ τις μέρες που είχαν "αρνητικούς" στόχους (δηλ. απλά να ικανοποιήσουν τον άλλο) δήλωναν μικρότερη απόλαυση και πιο αρνητικά συναισθήματα. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το ίδιο δήλωσαν και οι σύντροφοι τους.
Δηλαδή: όταν το κάνουμε για τον άλλο, εκείνος τελικά το απολαμβάνει λιγότερο!

Σημαντικά ευρήματα των ερευνών είναι ότι τα παραπάνω ισχύουν ανεξαρτήτως φύλου αλλά και της συχνότητας των επαφών του ζευγαριού.
 
Μερικές συμβουλές για καλύτερο σεξ
Μήπως νιώθετε ότι θέλετε να πάτε για ύπνο ενώ ο σύντροφος σας, σας κάνει ερωτικά χάδια; Μην τον απορρίψετε αλλά ούτε να ενδώσετε μόνον "για χάρη του".

Προσπαθήστε να συντονιστείτε με τη συναισθηματική του κατάσταση, το τι θέλει, το τι είναι για εσάς αυτός ο άνθρωπος.
Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί "ένα ζευγάρι δεν μπορεί να έχει καλή ερωτική ζωή αν δεν νιώθει συνδεδεμένο και μαζί και εκτός κρεβατοκάμαρας".
Πηγή : news.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...