31 Οκτ 2013

Ζήλεια: Γιατί κάποιοι λυπούνται με τη χαρά των άλλων;

Γράφει η ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας Louise Λ. Hay
Μια βασική συμβουλή που δίνω σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και γενικότερα στους ανθρώπους είναι το ότι όταν νιώθεις μνησικακία και ζήλεια γιατί κάποιος άλλος έχει καλύτερη τύχη ή περισσότερα αγαθά από σένα, εμποδίζεις τη δική σου εξέλιξη και ευημερία........

Μην σχολιάζεις ποτέ το πόσα χρήματα έχει ο άλλος. Μην κριτικάρεις τον τρόπο που κάποιος μπορεί να ξοδεύει τα λεφτά του. Δεν σε αφορά. Κάθε άνθρωπος αακολουθεί τους κανόνες της δικής του συνείδησης. Γι΄αυτό φρόντισε και εσύ να έχεις τους δικούς σου. Είναι καλό να επαινείς τους άλλους για την καλή τύχη τους και να μη ξεχνάς πως για όλους υπάρχει καλή τύχη.

Η συνείδηση της ευημερίας δεν εξαρτάται από τα χρήματα. Ας δούμε ένα παράδειγμα. Βρεθείτε σε μια παραλία κοιτάξτε το απέραντο γαλάζιο και σκεφτείτε: Η αφθονία αυτή είναι διαθέσιμη για μένα. Σκέψου καλά πόσο ευτυχισμένο μπορεί να σε κάνει αυτή η ευτυχία, πόσοι άνθρωποι τριγύρω σου δεν μπορούν να την απολαύσουν. Νιώσε τυχερός που έχεις αυτό το απέραντο γαλάζιο μπροστά σου. Αν απλώσεις τα χέρια σου να αγγίξεις τη θάλασσα βάλε καλά στο νου σου ετούτο: Το πέλαγος δε θα αδειάσει όσο νερό και αν κλέψεις. Κανείς δεν μπορεί- δεν έχει δικαίωμα να στερήσει από κανέναν αυτή την αφθονία. Κάνε συχνά αυτή την νοερή άσκηση για να αποκτήσεις την αίσθηση της αφθονίας και του απεριόριστου αποθέματος.

Η απλή συλλογή χρημάτων δεν είναι αρκετή για να γεμίσει την ψυχή μας. Το χρήμα δημιουργεί προβλήματα στη ζωή μας αλλά δεν πρέπει να επιτρέπουμε να ξεπερνούν αυτά τα προβλήματα τα όρια. Το χρήμα είναι ένα μέσο ανταλλαγής. Αυτό και μόνο. Τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν τα χρήματα; Πρέπει να αναμοχλεύσουμε λίγο τις ιδέες μας γύρω από το χρήμα. Συνειδητοποίησα με τον καιρό πως είναι ευκολότερο να διδάξεις σε ένα σεμινάριο για τη σεξουαλικότητα παρά για το χρήμα. Οι άνθρωποι οργίζονται πολύ όταν αμφισβητούνται οι θεωρήσεις τους για το χρήμα. Και όμως, αν ήταν πιο ανοιχτοί θα μπορούσαν να στέκονται πιο δυνατοί απέναντι στα οικονομικά του προβλήματα

Αρχισε να αναγνωρίζεις την ευημερία παντού. Ανακάλυψε τις καθημερινές χαρές παντού: Κάποτε μια συγγραφέας είχε απελπιστεί. Μια από τις πιο συχνές της δηλώσεις σε όποια παρέα και αν βρισκόταν ήταν η εξής: Δεν βγάζω αρκετά χρήματα από την συγγραφή, το μέλλον μου είναι αβέβαιο». Τρεις μήνες μετά αργότερα πήγε σε μια καφετέρια όπου έπαιρνε συχνά το πρωινό της. Ο ιδιοκτήτης που άκουσε την κουβέντα της την πλησίασε: Είστε συγγραφέας και ξέρετε να γραφετε καλά; Θέλω τη βοήθειά σας. Χρειάζομαι έναν άνθρωπο να μου γράφει τα διαφημιστικά και να επιμελείτε τις διαφημιστικές πινακίδες. Της προσέφερε δουλειά, σε μια περίοδο μάλιστα που τα οικονομικά της ήταν πολύ δύσκολα.

Εκείνο το γεγονός της άλλαξε τη ζωή. Όχι επειδή έγινε ξαφνικά ευτυχισμένη αλλά επειδή κατάλαβε ότι η ευημερία υπάρχει, αρκεί να έχεις ανοιχτά τα μάτια σου να την αντιληφθείς και να την αποδεχτείς. Ακόμα και αν δεν είναι αυτό που θες ακριβώς. Όπως μου διηγήθηκε κάποτε ήταν η αρχή για να πιστέψει στον εαυτό της και να σκεφτεί πως όλα είναι πιθανά. Αυτό σκεφτόταν και στην πορεία της καριέρας της όταν ξεκίνησε να εκδίδει επιτέλους τα δικά της πετυχημένα βιβλία . Ποτέ δεν πρέπει να ζηλεύουμε την καλή τύχη του άλλου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωνόμαστε στο πώς θα βελτιώσουμε εμείς τη ζωή μας.
Πηγή : boro.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...