29 Οκτ 2013

Ασφαλιστικά Ταμεία: Κατασχέσεις για οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ

Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απειλούνται χιλιάδες οφειλέτες ασφαλιστικών ταμείων, καθώς στη μάχη για την αύξηση των εσόδων μπαίνει και το πρόσφατα ιδρυθέν Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης απειλούνται χιλιάδες οφειλέτες των Ταμείων....
Στο ενιαίο κέντρο έχουν ήδη διαβιβαστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ, ενώ ακολουθούν ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ με στόχο να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ. 
 
Ήδη έχουν σταλεί ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες, «ενεργούς» επιχειρηματικά, προκειμένου να προβούν εντός 10ημέρου στη ρύθμιση ή την εξόφληση της οφειλής, σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή, καθώς και τηλεφωνικές οχλήσεις. Όσοι εργοδότες δεν συμμορφωθούν κινδυνεύουν σε πρώτη φάση να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (για παράδειγμα δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων), ενώ σε δεύτερη φάση τα Ταμεία θα προχωρούν ακόμη και σε πλειστηριασμούς προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους. Συνολικά στο ΙΚΑ χρωστούν περίπου 350.000 επιχειρήσεις, με τη συνολική οφειλή να αγγίζει τα 7 δισ. ευρώ.

Στελέχη του Ταμείου, ωστόσο, εκτιμούν ότι μπορούν να αναζητηθούν μόνο τα 2 δισ. 
 
Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας στο Mega, εκτίμησε πως με τη λειτουργία του ΚΕΑΟ μπορούν να εισπράττονται 150 εκατομμύρια ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ετήσια βάση, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει εισπρακτική εταιρεία που χρωστά 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...