27 Οκτ 2013

Γιάννης Βρούτσης: Δεν θα πειράξουμε τα όρια συνταξιοδότησης

- Θα γίνουν κατασχέσεις για ασφαλιστικές εισφορές
Τη διαβεβαίωση οτι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως ισχύουν σήμερα, ούτε για τις γυναίκες που δικαιούνται πρόωρη σύνταξη λόγω ανήλικων τέκνων, έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης........
"Δεν θίγουμε κανέναν, δεν αιφνιδιάζουμε", δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, σε οτι αφορά τα σενάρια που διακινούνται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι δεν πρόκειται να θιγούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης της υφιστάμενης νομοθεσίας ενώ δεν πρόκειται να θιγούν ούτε οι μητέρες με ανήλικο τέκνο εάν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

"Η υφιστάμενη νομοθεσία θα κρατηθεί όπως είναι", ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ωστόσο οτι “η χώρα έχει δεσμευθεί και έχει ψηφίσει κάποια πράγματα. Αυτά θα τηρηθούν απαρέγκλιτα”.

Ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε επίσης οτι μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2013 δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων.

Για τις συντάξεις στα λεγόμενα ευγενή ασφαλιστικά ταμεία ο υπουργός εργασίας είπε οτι δεν πρόκειται να μειωθούν, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του μη μισθολογικού κόστους στα επίπεδα του ΙΚΑ.

"Η εξίσωση είναι δύσκολη για αυτό είμαστε εδώ. Καλούμαι να εξαντλήσω όλες μου τις δυνατότητες σε θύλακες παραβατικότητας και αδιαφάνειας για να μη θιχτούν οι συνταξιούχοι", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους ο υπουργός είπε ότι θα μειωθούν, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβώς το ποσοστό της μείωσης.” Αν δεν κάναμε την παρέμβαση δεν θα υπήρχαν πλέον εφάπαξ” πρόσθεσε.

Για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Βρούτσης είπε ότι θα υπάρξει μία και ενιαία ρύθμιση στην οποία θα κληθούν να υπαχθούν όλοι ανεξαιρέτως.
Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει την Τρίτη στη Βουλή θα εξευρίσκει πόρους 500 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014.
Πηγή : newsit.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...