26 Οκτ 2013

Σίβυλλα alert! Γιατί τα smoky eyes της Ζάχα Χαντίντ «ταράζουν» την Μύκονο;

Η Ζάχα Χαντίντ στην παρουσίαση της Serpentine Sackler Gallery και η Ριάνα στην Κρήτη για τη νέα συλλογή της River Island
Αν η Ριάνα δεν ανέβαζε φωτογραφίες στο Instagram, κανείς δεν θα γνώριζε για την επίσκεψη-αστραπή στην Κρήτη.
Η γυναίκα μπήκε με αργά, νωχελικά βήματα στον ξενώνα. Ένα λευκό χώρο, μινιμαλιστικής αισθητικής με ακριβά ντιζάιν έπιπλα. Φορούσε κατάμαυρα ρούχα. Παντελόνι με..........
μια μακριά κελεμπία από πάνω. Τα μάτια της ήταν βαμμένα πολύ έντονα. Το πρώτο πράγμα που πρόσεχες πάνω της ήταν αυτά τα smoky eyes. Μαύρο μολύβι-καζάλ να καλύπτει ολόκληρο το μάτι. Ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν οι γυναίκες στις χώρες της Ανατολής.

Το ρολόι έδειχνε μία το μεσημέρι. Κάποιος άνθρωπος από το προσωπικό της πολυτελούς βίλλας στην περιοχή Καλαφάτης της Μυκόνου μετέφερε τις βαλίτσες της. Εκείνη έμοιαζε άνετη μέσα στον ξενώνα ο οποίος βρίσκεται στην κάτω πλευρά του σπιτιού. Με θέα το απέραντο γαλάζιο. Η γυναίκα δεν ήταν άλλη από την Ζάχα Χαντίντ. Μια από τις διασημότερες και πλέον πολυσυζητημένες προσωπικότητες στο παγκόσμιο χώρο της αρχιτεκτονικής.


Η φιλοξενία του ζεύγους Δελούδη
Η Ζάχα, η αρχιτέκτων ιρακινοβρεταννικής καταγωγής, αισθανόταν οικεία στο συγκεκριμένο σπίτι. Οι οικοδεσπότες είναι άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια στενοί της φίλοι. Ο Γιάννης και η Βάνα Δελούδη. Ζευγάρι low profile με ισχυρές γνωριμίες στους διεθνείς χώρους της αρχιτεκτονικής και του ντιζάιν. Η κ. Χαντίντ, η αρχιτέκτων που έχει βάλει τη σφραγίδα της σε κορυφαία projects του πλανήτη σίγουρα δεν είναι αυτό που λέμε ένας «εύκολος» άνθρωπος. Μάλλον πρόκειται για μία «δύσκολη» προσωπικότητα. Πληθωρική, με βαριά φωνή, εγωκεντρική, ισχυρογνώμων, ιδιόρρυθμη, εκκεντρική. Δύσκολη στις σχέσεις της με τους συνεργάτες της.

Η Μύκονος όμως φαίνεται ότι πάντα έχει θετική επίδραση στην Ζάχα. Χαμογελάει συνέχεια της αρέσει να επισκέπτεται τις παραλίες, τα trendy restaurants και γραφικά ταβερνάκια. Το τελευταίο διάστημα η Χαντίντ, η οποία περνάει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου στο Λονδίνο και τη Ζυρίχη βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Κάποια από τα έργα της ή ακόμα και αυτές οι «προτάσεις» της για πρωτοποριακά projects δημιουργούν αντιδράσεις. Η Ζάχα όμως είναι πάντα μοναδική. Σε ότι και να κάνει…
H Oλυμπιάδα του Τόκιο και ο προϋπολογισμός που εκτοξεύεται στα ύψη
Η Ζάχα Χαντίντ είναι η μεγάλη κυρία της Ολυμπιάδας του Τόκιο η οποία θα πραγματοποιηθεί το 2020. Η big star της αρχιτεκτονικής θα βάλει τη σφραγίδα της στο στάδιο της ιαπωνικής πόλης. Το στάδιο της Ζάχα είναι φουτουριστικό, οργανικό, παρουσιάζει κίνηση και δίνει την αίσθηση πως ρέει στο χώρο. Έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων, θα είναι έτοιμο το 2019 και η μορφή του θα μοιάζει με υπερφυσικό καπέλο ποδηλάτη.

Η Ζάχα η οποία τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στην ελληνική σαλάτα θεωρείται μια πολύ ακριβή επαγγελματίας. Το Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Λονδίνου ήταν εξαιρετικό, θεωρήθηκε όμως πολύ ακριβό. Τα έργα της είναι πολύ δύσκολα κατασκευαστικά. Ξεκινούν πρώτα και τελειώνουν τελευταία.

Οι εργαζόμενοι αλλά κυρίως αυτοί που της αναθέτουν τα έργα αισθάνονται να ακροβατούν σε ένα τεντωμένο σκοινί. Θα τελειώσουν τα έργα on time; Όλοι νιώθουν να ζουν ένα… θρίλερ. Γεμάτο σασπένς και απρόβλεπτες καταστάσεις. Έτσι όμως δεν συμπεριφέρονται οι ντίβες; Σε όποιο χώρο και αν ανήκουν… Στην μουσική, τον κινηματογράφο, την πολιτική, τις επιστήμες, την αρχιτεκτονική.

Το Pavillion στην Serpentine Gallery
Ένα από τα ωραιότερα έργα που έχει σχεδιάσει η Ζάχα θεωρώ ότι είναι το Pavillion της Serpentine Gallery. Μέσα στον κήπο του υπέροχου αυτού χώρου τέχνης (οι υπεύθυνοι της γκαλερί ανέθεσαν τώρα την κατασκευή ενός νέου Pavillion στον Sou Fujimoto). Η Ζάχα λατρεύει την βρετανική πρωτεύουσα. Επισκέπτεται συχνά τα μεγάλα θέατρα και όλα τα τοπ εστιατόρια της πόλης.

Η Ριάνα και η επίσκεψη-αστραπή στην Κρήτη λίγα 24ωρα πριν
Η Ζάχα. Η ντίβα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής. Η Ριάνα. Το κορυφαίο όνομα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Η super star από τα Barbados συνεχίζει να ανεβάζει στο Instagram φωτογραφίες από την πολύ σύντομη (διάρκειας μόλις μιας μέρας) επίσκεψή της στην Κρήτη. Η Ριρί φωτογραφήθηκε με φόντο την Πλάκα και άλλες όμορφες περιοχές του νησιού. Οι φωτογραφίες κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

Η Ριάνα φοράει τα ρούχα της νέας της κολεξιόν η οποία αναμένεται ότι θα γίνει ανάρπαστη. Κανείς όμως δεν κατάλαβε πότε η Ριάννα έφθασε στην Κρήτη. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Κάτω από απόλυτη μυστικότητα. Το κορίτσι άλλωστε έφθασε στο νησί με το πολυτελές ιδιωτικό της αεροπλάνο. Λίγο πριν επισκεφθεί το Άμπου Ντάμπι. Στα πλαίσια της διεθνούς περιοδείας της.

Οι προετοιμασίες, η Lady Gaga, ο Ροναλντο
Οι συνεργάτες της σούπερ σταρ είχαν φροντίσει αρκετά πριν για όλες τις λεπτομέρειες. Τα locations, τα βαν, το πώς ακριβώς θα κινηθεί το συνεργείο. Η Ριάνα άλλωστε είναι ένα κορίτσι που δεν έχει ιδιαίτερη υπομονή. Είναι ίσως πιο ιδιόρρυθμη και κακομαθημένη και από αυτήν την Lady Gaga. Η «αντίπαλος» Lady είχε επίσης επισκεφθεί την Κρήτη τρία χρόνια πριν. Ο Ρονάλντο με την Ιρίνα Σάικ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Έκαναν αισθητή την παρουσία τους μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στο Instagram. Κανένας επαγγελματίας φωτογράφος δεν μπόρεσε να τους «κλείσει» στο φακό του. Η Κρήτη δεν είναι Μύκονος όπου τίποτα δεν μένει κρυφό. Η Κρήτη είναι ένα πολύ μεγάλο νησί. Ακόμα και ένας κορυφαίος σταρ, αν βέβαια το επιθυμεί, μπορεί να περάσει… αόρατος!
Πηγή : tovima.gr
Επιμέλεια : Συντακτική Ομάδα Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...