31 Οκτ 2013

Μικρότερος φόρος στα ακίνητα -Νέες αλλαγές μετά το αντάρτικο των βουλευτών

- Παίρνουν άρον, άρον πίσω του μεγάλους συντελεστές φορολόγησης στις ακριβές περιοχές
- Τι αλλάζει για τα ακίνητα της “μεσαίας τάξης” και πως θα μειωθεί ο φόρος στα ακίνητα
- Υπάρχει ακόμη και κόντρα μεταξύ βουλευτών της Αθήνας και της επαρχίας......

Δεν βγαίνει. Αυτό ήταν το μήνυμα όλων όσοι μίλησαν τόσο με τον Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο, όσο και με τους δύο αρχηγούς που συναντήθηκαν στο Μαξίμου.

Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα έχουν και νέες αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων, αλλαγές που θα κάνουν πιο δίκαιο τον φόρο και θα απαλείψουν τους παραλογισμούς που εντοπίζονται στο υπάρχον σχέδιο.

Ζήτησαν να επιστρέψει το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Μετά τις αντιδράσεις της κοινωνίας οι βουλευτές που συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών έφτασαν σε σημείο να ζητήσουν ακόμη και τη διατήρηση του χαρατσιού μέσω ΔΕΗ για ακόμη έναν χρόνο.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των βουλευτών της ΝΔ πρότεινε τη διατήρηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ σε μια πιο light εκδοχή, μειωμένο δηλαδή κατά 10% και ταυτόχρονη αύξηση του φόρου πολύ μεγάλης περιουσίας.H απάντηση ήταν ότι έχει κριθεί παράνομο και πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί, ενώ ταυτόχρονο θα υπάρξει πρόβλημα και με την τρόικα που ζητά άμεση σύνταξη του νομοσχεδίου.

Κάπως έτσι και όπως διεφάνη ξεκάθαρα από τις διαρροές Σαμαρά και Βενιζέλου μετά τη συνάντησή τους έρχονται και μάλιστα άμεσα αλλαγές.

Μείωση συντελεστών, αλλά αύξηση όσων θα πληρώσουν

Η μια έχει σίγουρα να κάνει με τη μείωση των συντελεστών φορολόγησης στα αστικά ακίνητα και ειδικά σε εκείνες τις περιοχές όπου η αντικειμενική αξία είναι υψηλή.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά στα οικόπεδα θα υπάρξουν και αυξήσεις και μειώσεις στους συντελεστές με πιο πιθανή την αύξηση στις χαμηλής και μεσαίας αξίας περιοχές.

Η τρίτη αλλαγή που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή είναι η αποσύνδεση του τεκμαρτού εισοδήματος από τα πραγματικά εισοδήματα έτσι ώστε να υπάρξει ελάφρυνση για τις ευπ[αθείς ομάδες.

Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν τι πρόκειται να γίνει, ωστόσο ο Πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι «Λογικές βελτιώσεις όπου μπορούν να γίνουν θα υπάρξουν, αλλά παράλληλα πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση», ενώ ανάλογη ήταν και η αντίδραση του Ε. Βενιζέλου μετά το τέλος της συνάντησης.
Πηγή : newsit.gr
Επιμέλεια : NewsRoom Mykonos Ticker
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...