31 Οκτ 2013

Τα αρώματα του σπιτιού μου… ένα σπίτι με υπέροχα αρώματα!!

Γεμίστε αρώματα το σπίτι σας!! Τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε πάντα ένα σπίτι με υπέροχα αρώματα?? Να τι κάνετε για να απολαμβάνετε πάντα ένα σπίτι που μυρίζει υπέροχα….

Το Α και το Ω για να μυρίζει ένα σπίτι όμορφα είναι να το διατηρούμε καθαρό. Κάτι τόσο απλό αλλά παράλληλα και το πιο βασικό από όλα. Κάνετε το σπίτι σας να μοσχοβολάει από το πρωί μέχρι το βράδυ.  
Για μία ξεχωριστή και πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα στο σπίτι... 
1. Βάλτε ένα κατσαρολάκι να σιγοβράζει με νερό και φέτες πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο… μμμ το σπίτι θα μυρίζει σαν να έχετε μόλις κάνει κουλουράκια…
2. Πριν αρχίσετε το σκούπισμα ρίξτε ένα φακελάκι μαγειρική βανίλια στο πάτωμα και ρουφήξτε την, με την ηλεκτρική σκούπα. Μετά σκουπίστε όλο σας το σπίτι!! Το σπίτι θα μυρίζει φρεσκοψημένο κέικ….
 
3. Θέλετε και τα συρτάρια σας να μυρίζουν υπέροχα!! Τοποθετήστε στο εσωτερικό τους ένα τούλι με αποξηραμένες φλούδες πορτοκαλιών.
 
4. Για την ντουλάπα σας τυλίξτε σε ένα τούλι ένα φύλλο δάφνης, ένα ξυλάκι κανέλας, μαύρο πιπέρι και ωμό ρύζι. Τι πιο ωραίο τα ρούχα σας να μυρίζουν όμορφα!!!
 

5. Για το ψυγείο σας, βάλτε ένα ποτηράκι μαγειρική σόδα μέσα. Εξαφανίζει όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές.
 
6. Στην κουζίνα, κάθε φορά που θέλετε να εξουδετερώσετε άσχημες μυρωδιές όπως από ψάρι, βάλτε στο γκριλ να ψηθούν φλούδες, από εσπεριδοειδή, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, γκρέιπ φρουτ). Αφήστε τα  να ψηθούν για ένα λεπτό με ανοιχτή την πόρτα του φούρνο!!
 
7. Προμηθευτείτε αρωματικά στικ (feng shui) ή αιθέρια έλαια στην μυρωδιά που σας αρέσει, οπότε με αυτόν τον τρόπο και μοσχοβολάει όλο το σπίτι και σας δίνει θετική ενέργεια!!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...