29 Οκτ 2013

Δημόσιο: νέο τσεκούρι στους μισθούς – Ως και 1.320 ευρώ πάνω από το μέσο όρο παίρνουν υπάλληλοι σε Υπηρεσίες και ΔΕΚΟ

- Ούτε το πλαφόν των 1.900 ευρώ δεν τηρείται σε κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου
- Μισθοί για ... λίγους και καλούς την ώρα που οι μειώσεις στο δημόσιο έφτασαν το 40%
- Ποινικές διώξεις στις διοικήσεις που δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο
Οι μισθοί δύο ταχυτήτων στο δημόσιο είναι πραγματικότητα και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ξεκινά επείγοντα έλεγχο με στόχο τον εντοπισμό των στρεβλώσεων και τις άμεσες περικοπές....


Ως και 45% μεγαλύτερο μισθό εισπράτουν υπάλληλοι ΔΕΚΟ και υπηρεσιών του Δημοσίου
Όσο απίστευτο και αν ακούγεται μετά από τρία χρόνια μνημονίου και ενώ ο μέσος μισθός στο Δημόσιο έχει πέσει κατακόρυφα, ενώ υπάρχει πλαφόν αποδοχών στα 1.900 ευρώ, υπάρχουν υπάλληλοι με αμοιβές στα 3.200 ευρώ το μήνα.

Οι μισθολογικές διαφορές που προκύπτουν είναι από 333 ως και 1.320 ευρώ το μήνα και σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” οι διοικήσεις των οργανισμών που δεν εφάρμοσαν το ενιαίο μισθολόγιο όχι απλά θα αποπεμφθούν, αλλά θα υπάρξουν και ποινικές διώξεις.

Το κράτος υπολογίζει ότι από τις μειώσεις που θα επιβληθούν θα υπάρξει μια εξοικονόμηση της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενδεικτικά των μισθολογικών διαφορών είναι, σύμφωνα με το newsit, παραδείγματα όπως οι αμοιβές υπαλλήλων του ΚΑΠΕ που έχουν μισθό 2.540 ενώ υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα στο ΥΠΕΚΑ λαμβάνουν μισθό 2.033 ευρώ.
Μέχρι και 1.300 ευρώ οι περικοπές στους μισθούς βάσει ενιαίου μισθολογίου
Ανάλογη είναι η διαφορά και μεταξύ υπαλλήλων του υπουργείου Ανάπτυξης με μέσω μισθό στα 2.672 και των υπαλλήλων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με αποδοχές 2.857 ευρώ και μέσο μισθό στα 3.326 ευρώ.

Πως προέκυψαν αυτές οι διαφορές;
  • Οι στρεβλώσεις ξεκίνησαν όταν οι ΔΕΚΟ εξαιρέθηκαν από την πρώτη φάση εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο.
  • Λόγω των τεράστιων διαφορών πέρασε δεύτερη διάταξη που προέβλεπε ότι θα υπάρχει πλαφόν στα 1.900 ευρώ μεικτά στο μέσο μισθό.
  • Φαίνεται όμως ότι οι διοικήσεις έκαναν τα στραβά μάτια με αποτέλεσμα χρόνια μετά να υπάρχουν τεράστιες διαφορές που τώρα θα οδηγήσουν και σε ανάλογες περικοπές.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...